Αγωγή 300.000 ευρώ κατά Π. Ψωμιάδη για δυσφήμιση

 

Τρεμόπουλος: «Η εθνολαϊκιστική ρητορεία εναντίον μου δε θα περάσει»

Αγωγή εναντίον του εν αργία περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η αγωγή αφορά σε όσα ψευδή αναπαρήγαγε ο κ. Ψωμιάδης σε εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών ALTER και ANT1 –στις εκπομπές Γ. Αυτιά και Γ. Παπαδάκη- περί δηλώσεων του Μ. Τρεμόπουλου για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, διαστρεβλώνοντας πλήρως τη στάση του στο ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Ψωμιάδης, υιοθετώντας τα ψεύδη κάποιων ιστολογίων, διαστρέβλωσε δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου σε τηλεοπτικούς σταθμούς στα Σκόπια, με αφορμή συνέντευξη Τύπου που έδωσε εκεί ενάντια στη δημιουργία πυρηνικών σταθμών στη γείτονα χώρα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της αυτοδιοικητικής κίνησης «Οικολογία -Αλληλεγγύη» Μ. Τρεμόπουλος ζητά χρηματική ικανοποίηση 300.000 ευρώ και αποκατάσταση του ονόματός του, καταγγέλλοντας τον κ. Ψωμιάδη για προσβολή της προσωπικότητάς του και συκοφαντική δυσφήμιση. Η αγωγή θα εκδικαστεί στις 24.10.2012 και ένα μήνα πριν, στις 21 Σεπτεμβρίου, θα εκδικαστεί η σχετική μήνυση, που κατέθεσε ο πρώην ευρωβουλευτής.

Συγκεκριμένα, ο Π. Ψωμιάδης είχε δηλώσει ότι ο Μ. Τρεμόπουλος είναι «ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ζήτησε τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονία», ενώ αντιθέτως, ο Μ. Τρεμόπουλος είχε δώσει μάχη στο ευρωκοινοβούλιο κατά του εθνικισμού, εμμένοντας σταθερά στην πρόταση περί εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Είχε, μάλιστα, υπερψηφίσει την Έκθεση Προόδου του 2011 για την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, όπου το ευρωκοινοβούλιο εκφράζει την ανησυχία του «για τη χρησιμοποίηση ιστορικών επιχειρημάτων στην τρέχουσα συζήτηση, συμπεριλαμβανομένου του φαινομένου της λεγόμενης «αρχαιοποίησης» (antiquisation)”, που απειλεί να αυξήσει την ένταση με τις γειτονικές χώρες και να δημιουργήσει νέες εσωτερικές διαιρέσεις». Είναι χαρακτηριστικό και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, μετά από προσωπική του παρέμβαση, οι Πράσινοι ευρωβουλευτές ψήφισαν ό,τι και οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην Έκθεση Προόδου.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 7/4/2011, δηλαδή την προηγουμένη των δηλώσεων του Π. Ψωμιάδη εναντίον του Μ. Τρεμόπουλου, ο εναγόμενος είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε δεύτερο βαθμό σε 1 χρόνο φυλάκισης για το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος και γι’ αυτό τέθηκε σε αργία από το αξίωμα του Περιφερειάρχη. Θέλοντας να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από την καταδίκη και για να δείξει ως μοναδικό υπεύθυνο γι’ αυτό ένα πρόσωπο με δήθεν μειωμένη αξιοπιστία, προέβη σε μία πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Μ. Τρεμόπουλου.

«Ο κ. Ψωμιάδης φρόντισε να ρίξει λάσπη εναντίον μου, καθώς αναπαρήγαγε όλα τα συκοφαντικά και ψευδή που δημοσίευσαν εθνικιστικά blogs. Παρότι διέψευσα τις δήθεν μεταφράσεις των δηλώσεών μου, ο εν αργία περιφερειάρχης φρόντιζε να διαδώσει τα ψεύδη. Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέρμα σε όλη αυτή την εθνολαϊκιστική ρητορεία συκοφάντησης. Στην ΠΓΔΜ οι αντίστοιχοι εθνικιστικοί κύκλοι τύπου Ψωμιάδη ασκούν ακριβώς την ίδια προπαγάνδα εναντίον μου. Υποστηρίζω ως προς τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μια ρεαλιστική και ειρηνιστική πολιτική, που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας με τις βαλκανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και με την ΠΓΔΜ, όχι μόνο χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά επ΄ ωφελεία όλων. Έδωσα και δίνω τη μάχη για την ειρηνική συμβίωση των λαών, κόντρα σε όλους εκείνους που κάνουν τα πάντα για να την εμποδίσουν, από όπου κι αν προέρχονται», τόνισε ο Μ. Τρεμόπουλος.

{youtube}Ft5U6x2XYbo{/youtube}

Διαβάστε επίσης

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Κορινός Πιερίας: Οικοπεδοποίηση σε έκταση Natura 2000

 Ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου στην ευρωβουλή Την παραβίαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας από την κατασκευή παραθεριστικού οικισμού στον Κορινό Πιερίας φέρνει στο ευρωκοινοβούλιο με