Αναπλάσεις αστικών προαστίων σε Γαλλικές Περιφέρειες

Ο Μιχ. Τρεμόπουλος σε αποστολή της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης

Σε Αποστολή της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου σε γαλλικές περιφέρειες συμμετέχει από σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της συγκεκριμένης επιτροπής.

Το πρόγραμμα της Αποστολής, με κεντρικό θέμα τις Αναπλάσεις Αστικών Προαστίων, περιλαμβάνει ενημερωτικές επισκέψεις, συναντήσεις με τοπικές αρχές και συμμετοχή σε δημόσιες συζητήσεις στις γαλλικές περιφέρειες Loire και Ile de France.

Οι επισκέψεις σε έργα οικιστικών αναπλάσεων που συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης, επικεντρώνονται στο Ile-St-Denis και το Aulnay-sous-Bois.

Το πρώτο από τα εγχειρήματα αυτά παρουσιάζει μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αφορά την ανάπλαση μιας ολόκληρης περιοχής ως «παραποτάμιας οικο-γειτονιάς».  Παράλληλα με την οικιστική και πολεοδομική διάσταση, κεντρικό ρόλο έχει και η προσπάθεια για ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης. Η αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών έχει προγραμματιστεί να παρακολουθήσει ειδική ημερίδα με θέμα «Συμπράξεις σε εγχειρήματα αναπλάσεων και οικιστικής ανάπτυξης: πέρα από τις βασικές αρχές, τα δεδομένα και οι δυσκολίες στο πεδίο».

 «Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Αποστολής βρίσκεται στη συγκεντρωμένη εμπειρία από επιτυχημένα προγράμματα αναπλάσεων και περιφερειακής ανάπτυξης», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Ελπίζω ότι η εμπειρία αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στο σχεδιασμό της περιφερειακής πολιτικής στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και θα εμπλουτίσει σημαντικά τις προτάσεις του πράσινου κινήματος στη χώρα μας για βιώσιμες τοπικές παρεμβάσεις σε ευρεία κλίμακα».

Διαβάστε επίσης

Φορολογήστε τον πλούτο!

Η φορολογία να γίνει εργαλείο δικαιοσύνης, διεξόδου και Πράσινης Στροφής 6 προτάσεις για το φορολογικό, από τους Οικολόγους Πράσινους Ζητούν διάλογο και συναντήσεις με τους

Επιστολή “διαμαρτυρίας” εκ μέρους του Ουράνιου Τόξου προς το προεδρείο της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπϊκό Κοινοβούλιο

 6 Απριλίου 2011 Αγαπητέ Cohn-Bendit, Σας γράφουμε σχετικά με ένα ατιμωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε από τον αποκαλούμενο «πράσινο» ευρωβουλευτή από την Ελλάδα, Μιχαήλ Τρεμόπουλο