Αντιπρόεδρος της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Μ. Τρεμόπουλος

Την πρώτη τους «μεγάλη στιγμή» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν χθες στο Στρασβούργο οι Οικολόγοι Πράσινοι, καθώς ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναδείχθηκε ομόφωνα – μετά από πρόταση της Ομάδας των Πράσινων – αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, στην οποία συμμετέχει ως ευρωβουλευτής.

Η ανάδειξη του Μιχ. Τρεμόπουλου στην αντιπροεδρία της Επιτροπής έχει ιδιαίτερη σημασία για το ελληνικό πράσινο κίνημα. Στην Ευρώπη των 15, οι περισσότερες από τις 10 φτωχότερες περιφέρειες είναι ελληνικές, ενώ και στη σημερινή ΕΕ των 27, οι φτωχότερες περιφέρειες εξακολουθούν να βρίσκονται σχεδόν όλες στον ευρύτερο χώρο της ΝΑ Ευρώπης.

«Η προώθηση πολιτικών για πράσινη στροφή στην οικονομία, θα βρίσκεται στην αιχμή των προσπαθειών μου ως αντιπροέδρου της Επιτροπής», δήλωσε μετά την εκλογή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων. «Τέτοιες πολιτικές οφείλουν να υπηρετούν ταυτόχρονα το ξεπέρασμα των περιφερειακών ανισοτήτων, την κοινωνική και οικονομική ευημερία, αλλά και την έξοδο από την οικολογική κρίση».

O Μιχάλης Τρεμόπουλος θα συμμετέχει, επίσης, και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.

Στο νέο Ευρωκοινοβούλιο η Ομάδα των Πρασίνων (GREENS/EFA) έχει 55 ευρωβουλευτές από 14 χώρες. Στην πρώτη προσέλευση τους για την κοινοβουλευτική σύνοδο οι Πράσινοι ευρωβουλευτές πήγαν στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο με τα ποδήλατα τους για λόγους συμβολικούς φορώντας μπλουζάκια και καπελάκια με τα πολιτικά μηνύματά τους «STOP Barosso» και «κινηθείτε πράσινα».

Φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:

http://www.greens-efa.org/cms/pressreleases/dok/294/
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Καμία Παράταση στις «Κλωβοστοιχίες» των Πτηνοτροφείων

Ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο Πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που απαγορεύει από το 2012 τη χρήση «κλωβοστοιχιών», ζητούν με ερώτηση του

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Τα δέντρα στις πόλεις: ανάσα ζωής! Διαδικτυακή εκδήλωση

Διαδικτυακή εκδήλωση για το θέμα του αστικού πρασίνου, τις απειλές, τις κλαδεύσεις και την αποκατάσταση των δέντρων διοργανώνει η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» τη Δευτέρα 24.10.2022,