Διακομματική για την παιδεία: Όχι business as usual

Σήμερα Τετάτη 22/12 ψηφίζεται στην Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011. Ένας πολύ σκληρός προϋπολογισμός, κοινωνικά άδικος και δυσβάστακτος, ο χειρότερος των τελευταίων χρόνων, με μέτρα και περικοπές ακόμα πέρα από αυτές που προέβλεπε το Μνημόνιο!!!!.

Σήμερα επίσης είναι προγραμματισμένη, στο κτίριο της Βουλής, και η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία. Στο ίδιο κτίριο, την ίδια ώρα, θα συζητείται και η περικοπή των δαπανών για την Παιδεία κατά 20%.

Με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος που εκπροσωπεί τους Οικολόγους Πράσινους στη Διακομματική για την Παιδεία, ζητά

αναβολή της αυριανής συνεδρίασης.

Την ώρα που οι πολίτες θα δηλώνουν την αντίθεση τους σε όσα υπερβαίνουν την οποιαδήποτε ανοχή και αντοχή τους, θα ήταν το λιγότερο άστοχο να εκτυλίσσεται ως “business as usual” η προγραμματισμένη διακομματική συζήτηση για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι που συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση, ζητούν από την Υπουργό Παιδείας να τη σεβαστεί κι αυτή, αναβάλλοντας τουλάχιστον την συζήτηση της διακομματικής επιτροπής για την Παιδεία και ορίζοντας νέα ημερομηνία για τη συνεδρίασή της.

Διαβάστε και “κατεβάστε” σε ψηφιακή μορφή την τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου

Διαβάστε επίσης

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τερατογενέσεις από το πιο Γνωστό Φυτοφάρμακο

Ήξεραν και Σιωπούσαν στην Ευρώπη; Νέα στοιχεία καταθέτει ο Μιχ. Τρεμόπουλος στο ευρωκοινοβούλιο Από τις δεκαετίες του 1980 και 1990 γνώριζαν η χημική βιομηχανία και