Εκδήλωση για την ηχορύπανση από το «Ελ. Βενιζέλος»

Αύριο Πέμπτη 27/1/11 και ώρα 20.30, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής  των Οικολόγων Πράσινων,  θα πάρει μέρος σε συζήτηση με Δημάρχους και μέλη Δημοτικών συμβουλίων της περιοχής των Μεσογείων στο Δημαρχείο Σπάτων-Αρτέμιδας  με θέμα “Το Αεροδρόμιο ‘Ελ. Βενιζέλος’  και υιοθέτηση από την Ελληνική Κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τον θόρυβο”

 Στη συζήτηση θα πάρουν επίσης  μέρος οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής Κώστας Διάκος και Γιώργος Δημαράς καθώς και ο

εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων  Παρασκευόπουλος Γιάννης.

 Ο κ. Τρεμόπουλος, Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας  και ασφάλειας των Τροφίμων είχε καταθέσει, στις 04-11-2010 ερώτηση προς την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Προβλήματα ηχορρύπανσης στις περιοχές γύρω από τα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης», στην οποία έλαβε στις 17-12-2010 την ακόλουθη απάντηση του κ. Potočnik εξ ονόματος της Επιτροπής:

 Η Επιτροπή πληροφορεί το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου ότι ο διεθνής αερολιμένας της Θεσσαλονίκης δεν έχει χαρακτηριστεί από τις ελληνικές αρχές ως μείζονος σημασίας, κατά την έννοια της οδηγίας 2002/49/ΕΚ (οδηγία για τον περιβαλλοντικό θόρυβο – OΠΔ/END). Κατά συνέπεια, δεν έπρεπε να απογραφεί στο πλαίσιο του πρώτου γύρου χαρτογράφησης του θορύβου. Ενδέχεται, αντίθετα, να εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της OΠΔ για το δεύτερο γύρο χαρτογράφησης του θορύβου το 2012.

 Το μόνο χαρακτηρισμένο ως μείζονος σημασίας αεροδρόμιο της Ελλάδας είναι ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».Οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν μελέτη όσον αφορά την έκθεση του εν λόγω αεροδρομίου στον θόρυβο. Από την αξιολόγηση της ως άνω μελέτης προκύπτει ότι δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οδηγίας 2002/49/ΕΚ (οδηγία για τον περιβαλλοντικό θόρυβο – OΠΔ/END)

 

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Aναφορές σε ΜΜΕ με αφορμή την ανοιχτή επιστολή έστειλε ο Μ. Tρεμόπουλος στην Άνγκελα Μέρκελ

Δείτε αναφορές που έγιναν από ξένα μέσα με αφορμή την ανοιχτή επιστολή έστειλε ο Μ. τρεμόπουλος στην Άνγκελα Μέρκελ  γερμανικό περιοδικό Spiegel γερμανική εφημερίδα Westdeutsche

Το νέφος των διοξινών είναι παγκόσμιο!

του Μιχάλη Τρεμόπουλου, πρώην ευρωβουλευτή, υποψήφιου Δήμαρχου Θεσσαλονίκης   Από τηνπρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Σίνδο ζητήσαμε να ελεγχθεί η διασπορά των