Εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί για ενημέρωση από τους Πράσινους στις Βρυξέλλες

Καλεσμένοι του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου, οι εκλεγμένοι με τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, θα βρεθούν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες για μια ολοκληρωμένη ενημέρωση και την απόκτηση εμπειριών γύρω από την ανάπτυξη πράσινων τοπικών πολιτικών.

Συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι θα παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες των Πράσινων στην τοπική αυτοδιοίκηση και θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τον BenoîtLechat για τις δραστηριότητες του Κέντρου σχεδιασμού κι έρευνας πολιτικής οικολογίας Etopia αλλά και για την πετυχημένη πορεία του

Βελγικού Πράσινου κόμματος Ecolo. Ο DidierCoeurnelle, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος EGP, με αξιόλογη θητεία στην αυτοδιοίκηση, θα παρουσιάσει το θέμα «Οι Πράσινοι στις τοπικές εκλογές το 2012» και ο Γιάννης Παπαγεωργιάδης, στέλεχος των Πράσινων στις Βρυξέλλες, θα αναφερθεί στην εμπειρία των Βέλγων Πράσινων Ecoloστη διαμόρφωση πράσινων τοπικών πολιτικών.

 

Σε ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη της αποστολής τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ιδρύματος LeonoreGewessler, ClaudeWeinber (GreenEuropeanFoundation, GEF) θα αναπτύξουν ποιος είναι ο ρόλος ενός πολιτικού Ινστιτούτου, περιγράφοντας τη δομή και τις λειτουργίες του GEF και ο EricLuyckx θα παρουσιάσει το παράδειγμα του ινστιτούτου Etopiaκαι την παρέμβασή του σε τοπικό επίπεδο. Η εμπειρία αυτή θα είναι χρήσιμη για το υπό συγκρότηση ελληνικό Πράσινο Ινστιτούτο.

Οι αυτοδιοικητικοί θα παρακολουθήσουν και την προβολή του ντοκιμαντέρ “HommagetoCatalonia ΙΙ” και θα συζητήσουν με τη δημιουργό, JoannaConnil.

Την Τετάρτη οι πράσινοι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί θα παρακολουθήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο τη δημόσια διαβούλευση “Καλές Πρακτικές Πράσινης Αυτοδιοίκησης”  στην οποία θα μιλήσουν ευρωβουλευτές των Πράσινων. Συγκεκριμένα, η EvaLichtenberger (Αυστρία) θα αναφερθεί στις βιώσιμες μετακινήσεις, ο PhilippLamberts (Βέλγιο) στην πράσινη οικονομία, ο RaulRomeva (Ισπανία) στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος (Ελλάδα) στα πράσινα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Επιπλέον, ειδικοί τLester Brownων ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα αναφερθούν σε θεματικές όπως η διαχείριση απορριμμάτων, ενέργεια και μεταφορές, στο Σύμφωνο των Δημάρχων (αντιμετώπιση και προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές),βιώσιμες πόλεις, βιώσιμη νησιωτική ανάπτυξη, περιφερειακές πολιτικές συνοχής και EUROCITIES (έξυπνες, βιώσιμες και συμμετοχικές πόλεις, συνδρομή στην 5η Αναφορά για την πολιτική Συνοχής).

Η ελληνική αποστολή των Πράσινων εκλεγμένων στην Αυτοδιοίκηση θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου την πανευρωπαϊκή πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λέστερ Μπράουν, με τίτλο «Worldontheedge» (Ο κόσμος στα όρια) από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, παρουσία του συγγραφέα. ΟαμερικάνοςΛέστερ Μπράουνέχει χαρακτηριστεί ως «γκουρού του περιβαλλοντικού κινήματος» (Telegraph της Καλκούτας) κι “ένας από τους πιο σημαντικούς στοχαστές του κόσμου” (Washington Post).

 

Διαβάστε επίσης

Κόβουν πεύκα στη βίλα Αλατίνι

Επερώτηση της «Οικολογίας –Αλληλεγγύης» για το ιστορικό αλσύλλιο Επτά πεύκα κόπηκαν μέσα στο ιστορικού αλσύλλιο της βίλας Αλατίνι, η οποία στεγάζει την διοίκηση της Περιφέρειας

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ

Στην πλημμυρισμένη Χαλκιδική

«Ανθρωπογενή τα αίτια της καταστροφής» «Τα αίτια της καταστροφής δεν είναι μόνο φυσικά, είναι ανθρωπογενείς οι αιτίες», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος