Ελάτε μαζί μας να περπατήσουμε και να καθαρίσουμε το Σέιχ Σου

Καθώς ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος της καταστροφής από τις πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο και στον Έβρο ακόμη υπάρχουν εστίες φωτιάς, εμείς, στη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη για Όλους με επικεφαλής τον Σπύρος Πέγκα, δεν μένουμε στα λόγια.
Με πρωτοβουλία της παράταξης Οικολογία Αλληλεγγύη, που συμμετέχει στην κίνησή μας, σας προσκαλούμε στη δράση καθαρισμού του Σέιχ Σου, μεθαύριο Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 09.00.
Η συνάντηση της ομάδας θα γίνει στον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης και οδηγός της δράσης θα είναι ο Διδάκτωρας Βιολογίας, Γιώργος Μπλιώνης .

Κατά την έναρξη της διαδρομής θα γίνει συζήτηση για την κατάσταση του Ζωολογικού Κήπου, ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος πάνω στην κοίτη του χειμάρρου της Ευαγγελίστριας και τη δυνατότητα μετατροπής του σε Κέντρο Περίθαλψης Ζώων και Κτηνιατρείο.  Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία προς το δασικό μονοπάτι Μ3, θα κινηθούμε προς την κοίτη του χειμάρρου Σαράντα Εκκλησιών, θα περάσουμε κάτω από την πεζογέφυρα της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού και κάπου εκεί στα πρανή της, θα συζητήσουμε για το Flyover. Στη συνέχεια η ομάδα θα κατευθυνθεί προς το Δασοφυλάκιο του Δασαρχείου ως το γεφυράκι του χειμάρρου της Τριανδρίας και θα περάσει από το διαμορφωμένο, αλλά ασυντήρητο μονοπάτι Μ2 κατά μήκος της κοίτης του.

Μετά θα ανεβούμε έως τον χώρο δασικής αναψυχής Άσπρη Πέτρα για ένα διάλειμμα και θα κατηφορίσουμε από µια αντιπυρική λωρίδα προς το Δασοφυλάκιο του Δασαρχείου.

Δύο ώρες περπάτημα και παράλληλα θα συλλέγουμε απορρίμματα. Για αυτό να έχετε μαζί σας σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης.

Ελάτε όλες και όλοι μαζί, για το περιβάλλον που μας αξίζει!

Διαβάστε επίσης

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας

Ως μονόδρομο για τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης θεωρεί η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» τη δικαστική οδό για τη διεκδίκηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), τα

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέο τοπίο επιβαρύνσεων: Λύσεις υπάρχουν, τις έχουμε προτείνει

Αναφερόμενος στα σχέδια για νέα οικονομικά μέτρα, όπως αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης