ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

 

 

1.   Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο

 

melissa.jpg

Ερώτηση για το φαινόμενο μαζικής απώλειας μελισσών

Η Επιτροπή ρωτάται για μέτρα και πολιτικές που θα δημιουργούν ζώνες οικολογικής ανάκαμψης και θα στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα σε ορεινές-μειονεκτικές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα

sharia11.jpgΝα καταργηθεί η Σαρία στη Θράκη!

Το ζήτημα της –μοναδικής για την ΕΕ περίπτωσης- εφαρμογής του εθιμικού δικαίου της ισλαμικής Σαρία στη Θράκη έφερε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς την κατάργηση της Σαρία ζητά με πρόσφατη Έκθεσή του και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου για την κατάθεση της ερώτησης καθώς και την ανακοίνωση με αφορμή την Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

gmo_euro_380.jpgΚίνδυνοι από την καλλιέργεια μεταλλαγμένων

Με ερώτηση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι ρωτούν την Κομισιόν αν έχει αξιολογήσει τα ανησυχητικά συμπεράσματα μελέτης για μεταλλαγμένες ποικιλίες καλαμποκιού και ζητούν αναθεώρηση της ευρωπαϊκής διαδικασίας έγκρισης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και επέκταση της σήμανσης και στα προϊόντα από ζώα που έχουν καταναλώσει μεταλλαγμένες ζωοτροφές.

Διαβάστε περισσότερα

 

tempi31.jpgΛύση στα Τέμπη με βάση το σιδηρόδρομο!

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θέτει προς την Κομισιόν το θέμα των εναλλακτικών λύσεων με βάση το σιδηρόδρομο για το πρόβλημα στα Τέμπη αλλά και των καταχρηστικών αυξήσεων στα διόδια στα γειτονικά τμήματα του αυτοκινητοδρόμου.

Διαβάστε περισσότερα για την ερώτηση. Για το ίδιο θέμα, διαβάστε ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων, αναλυτικότερες τοποθετήσεις μετά τη συνάντηση εκπροσώπων με τον Υποουργό Υποδομών κο Ρέππα καθώς και αναλυτικό υπόμνημα για την πολιτική μεταφορών που του κατέθεσαν.

t1larg_climate_protest_afp_.jpgΗ στάση της ΕΕ μετά το ναυάγιο της Κοπεγχάγης

Λίγες μέρες μετά την απογοητευτική έκβαση της Συνδιάσκεψης της Κοπεγχάγης για το κλίμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι έφεραν στο ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα της Ευρωπαϊκής πολιτικής τη νέα περίοδο. Η Επιτροπή ρωτήθηκε αν θα εισηγηθεί την αύξηση του ευρωπαϊκού στόχου μειώσεων εκπομπών στο 30% το 2020 και τι προσπάθειες σκοπεύει να αναλάβει για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα.

Με αφορμή και την κατάθεση της ερώτησης, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων που είχαν παραβρεθεί στην Κοπεγχάγη, έδωσαν Συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασαν την αποτίμησή τους για τις εξελίξεις και τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων.

Διαβάστε περισσότερα για την ερώτηση και τη σχετική Συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων. 

pezh-1.jpg

Τα δικαιώματα των πεζών στο ευρωκοινοβούλιο

Το θέμα της προστασίας των πεζών και των δικαιωμάτων τους έφεραν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζοντας τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα των Πεζών που είχε υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1988 αλλά παραμένει ανεφάρμοστη σε χώρες μέλη όπως η Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα.


 

kalamas-protest.jpgΣτο Ευρωκοινοβούλιο η ρύπανση του Καλαμά

Ερώτηση που υπενθυμίζει παλαιότερες γραπτές δεσμεύσεις της Κομισιόν για τον Καλαμά καθώς και τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Οδηγία-Πλαίσιο για τα Νερά κατέθεσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ύστερα από καταγγελίες πολιτών και τη δημοσιοποίηση στοιχείων για ανησυχητικές μετρήσεις ρύπων σε ορισμένα σημεία.

Διαβάστε περισσότερα.

2525277104_4a08b90045_m.jpg5 ερωτήσεις για τις επιπτώσεις από τη χρήση κυανίου σε χρυσωρυχεία της Βουλγαρίας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναδεικνύουν στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της χρήσης κυανίου στα χρυσωρυχεία της Βουλγαρίας. Σε συνέχεια της ερώτησης που είχε κατατεθεί σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μεταλλουργίας που βασίζεται στην κυάνωση, σε συνεργασία με περιβαλλοντική ΜΚΟ της Βουλγαρίας, κατατέθηκαν 5 ερωτήσεις για ισάριθμες περιπτώσεις χρυσωρυχείων στη Βουλγαρία που απειλούν με ρύπανση και ποτάμια που καταλήγουν στην Ελλάδα. Στις 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη Ημερίδα με θέμα “Απαγορεύοντας το κυάνιο χωρίς σύνορα” στην οποία απέστειλε χαιρετισμό ο Μ. Τρεμόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα.

haiti-earthquake-3.jpgΔιαγράψτε το χρέος της Αϊτής!

Με την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση στην Αϊτή να είναι τραγικά επίκαιρη, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να διαγραφούν τα προϋπάρχοντα χρέη της Αϊτής και ειδικότερα οι οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Διαβάστε περισσότερα.

small-wetlands.jpgΗ προστασία των υγροτόπων είναι απαραίτητη για την επιβίωση των ανθρώπων

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ζήτησε από  την Επιτροπή να απαντήσει αν κρίνει επαρκή την υπάρχουσα ευρωπαϊκή  στρατηγική και νομοθεσία για  υγροτόπους μικρής κλίμακας εντός και εκτός αστικών σχηματισμών, τι μέτρα λαμβάνονται για την υποβάθμιση τέτοιου τύπου οικοσυστημάτων στα κράτη – μέλη και τι πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί για την προστασία τους.

Διαβάστε περισσότερα.

 

2.   Τοποθετήσεις – παρεμβάσεις

 

26761-greening_the_ep.jpgΑρνούνται ψήφο στη νέα Κομισιόν οι Πράσινοι

Υποψήφιοι Επίτροποι που δεν εγγυώνται λύσεις για την οικονομική, κοινωνική και οικολογική κρίση. Επιλογές με εσωτερικά πολιτικά κριτήρια και όχι ευρωπαϊκό όραμα Προώθηση «προεδρικού μοντέλου» από Μπαρόζο. Περιοριστική διαδικασία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα.

tremopoulos-europarliament-16-9-2009.jpgΕρωτήσεις προς τον υποψήφιο Επίτροπο Υγείας και τροφίμων

Τα ζητήματα της προστασίας της φύσης και των πολιτών από τα μεταλλαγμένα καθώς και της κυκλοφορίας τροφίμων που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα έθεσε στον υποψήφιο Επίτροπο Υγείας και Τροφίμων κ. John Dalli ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατά την ακρόαση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή περιβάλλοντος, ασφάλειας τροφίμων και δημόσιας υγείας. Ο κος Dalli εμφανίστηκε γενικόλογος και χωρίς διάθεση να αποκαλύψει την πολιτική που θα ακολουθήσει.

Διαβάστε περισσότερα.

wine-tourism-j0426606.jpgΠολιτική στήριξη στην πρωτοβουλία για Ευρωπαϊκό Έτος Οινοτουρισμού

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος υπέγραψε τη σχετική διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN).

Διαβάστε περισσότερα.

 

PHARMACOVIGILANCE.jpgΕισηγήσεις και παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα φάρμακα

Ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους των Πράσινων, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου πάνω σε δύο σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικές με τις πολιτικές για τα φάρμακα, τη «φαρμακoεπαγρύπνηση» και την πρόληψη εισόδου παραποιημένων ή ψευδεπίγραφων φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα.

 

Jose_bove_portrait-1.jpgΚοινή συνέντευξη με το Ζοζέ Μπωβέ

Στο φόντο των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έδωσε στις Βρυξέλλες κοινή συνέντευξη με το Γάλλο αγροτοσυνδικαλιστή και ευρωβουλευτή των Πράσινων Ζοζέ Μπωβέ.

Διαβάστε περισσότερα.


 

tremopoulos-diamandouros_meeting_160709_-_13-small.jpgΣτήριξη στην επανεκλογή του Νικηφόρου Διαμαντούρου ως Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή

Χαιρέτισε την επανεκλογή του κου Διαμαντούρου ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, που άλλωστε είχε εισηγηθεί την υπερψήφισή του στην κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων.

Διαβάστε περισσότερα.

 

ulb_recycling.jpgΑποστολή εκπροσώπων Οικολογικών Οργανώσεων στις Βρυξέλλες

Τα μέλη της αποστολής ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου, της Ομάδας των Πράσινων και των διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επισκέφτηκαν εργοστάσιο ανακύκλωσης στα περίχωρα των Βρυξελλών.

Διαβάστε ενδεικτικά σχετικό δημοσίευμα από την Τόλμη Ηρακλείου.

 

 

3.   Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις – παρεμβάσεις

 

COP15_195_wide.jpgΚοπεγχάγη: μια ελπίδα που τέλειωσε σα φάρσα:

Η κρίσιμη για την προστασία του κλίματος Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης κατέληξε ουσιαστικά σε ένα ναυάγιο χωρίς δεσμεύσεις και στόχους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πραγματοποίησαν πανελλαδική εκστρατεία ενόψει της Συνδιάσκεψης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τις προκλήσεις για την Ελλάδα.

 

 

 

2009-12-21-topikopoiisi.jpgΟ Μιχ. Τρεμόπουλος μαζί με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων παραβρέθηκε στη Συνδιάσκεψη καθώς και στη μεγαλειώδη πορεία του Σαββάτου 12.12 και στις παράλληλες εκδηλώσεις κινημάτων και πολιτών. Διαβάστε συνοπτικές ημερήσιες ανταποκρίσεις από την Κοπεγχάγη και τις εκτιμήσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα αποτελέσματά της. Δείτε συγκεντρωμένες όλες τις αναρτήσεις των Οικολόγων Πράσινων σχετικά με την Κοπεγχάγη.

 

 

news-stop-asopos-river-pollution.jpgΑποκάλυψη υπευθύνων για τον Ασωπό

Ονόματα 17 εταιριών, καθώς και 11 δημόσιων προσώπων με ευθύνες για σοβαρά προβλήματα νομιμότητας στις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, έδωσε στη δημοσιότητα εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Τα ονόματα περιέχονται σε Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και είχαν εξαιρεθεί από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, το Μάρτιο του 2008.

Διαβάστε περισσότερα.

 

kamena-2.jpgΣυζήτηση στη Βουλή για τα δάση: τώρα εξηγούνται όλα…

Με αφορμή το αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ.Μαρκόπουλου και του εισηγητή του ίδιου κόμματος κ. Γ. Βλάχου να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για αναστολή οικοδομικών εργασιών στις εκτάσεις της ΒΑ Αττικής που είχαν πληγεί από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2009, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος σε δήλωσή του έκανε παραλληλισμό με τη στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο ανήκει η ΝΔ) κατά τη συζήτηση το Σεπτέμβριο στο Ευρωκοινοβούλιο για το ψήφισμα για τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, που ο ίδιος είχε εισηγηθεί.

Διαβάστε περισσότερα.
 

tremopoulos_2.jpgΠεριοδεία στη Μαγνησία

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Μιχ. Τρεμόπουλος είχε συνάντηση με το νομάρχη Μαγνησίας κ. Παπατόλια καθώς και με κατοίκους της Δράκειας για το θέμα των πηγών του Δήμου Αγριάς Βόλου.

Διαβάστε περισσότερα.

 

pa030446iii.jpgΗμερίδα στην Παναγίτσα Πέλλας

Ημερίδα με θέμα «Βιοποικιλότητα, Περιφερειακή και Τουριστική ανάπτυξη» συνδιοργάνωσαν στις 16 Ιανουαρίου το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας. Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με την ιδιότητά του και ως αντιπρόεδρου της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού με ομιλία πάνω στα «Πράσινα επαγγέλματα σε μια πράσινη οικονομία»

Διαβάστε περισσότερα καθώς και το κείμενο της τοποθέτησης του Μιχ. Τρεμόπουλου

 

typos-3304472.jpgΗμερίδα και Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στα Γιάννενα

Σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και  το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου (Europe Direct) το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στα Γιάννενα μίλησε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Η ημερίδα είχε θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία». Την παραμονή παραβρέθηκε στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων.

Διαβάστε περισσότερα.

pic-banksy-sign.jpgΔημόσια διαβούλευση για τις πολιτικές περί ναρκωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο για Δίκαιες και Αποτελεσματικές Πολιτικές περί Ναρκωτικών (ENCOD) σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο πραγματοποιούν ανοικτή εκδήλωση διαβούλευσης με σκοπό να διαμορφωθεί ένα σύνολο προτάσεων σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές περί ναρκωτικών και να υιοθετηθούν εναλλακτικές πολιτικές αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η «Έκθεση σχετικά με τις παγκόσμιες παράνομες αγορές ναρκωτικών 1998 – 2007» (έκθεση ReutersTrautmann, Μάρτιος 2009), καθώς και διεθνείς καλές πρακτικές για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα ή δείτε τον δικτυακό τόπο του ENCOD

 

tembi2.jpgΕπίσκεψη στην Κατερίνη για Τέμπη και Διόδια

Με αφορμή τις παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων στην Ελλάδα και στο Ευρωκοινοβούλιο για λύση με βάση το σιδηρόδρομο στα Τέμπη αλλά και για το ζήτημα των διοδίων, ο Μιχ. Τρεμόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΕΠΤΑ – Πολιτεία.

29-1-2010-olympiada-tremopoulos.jpgΠεριοδεία στη ΒΑ Χαλκιδική

Περιοδεία σε χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής πραγματοποίησαν στις 30 Ιανουαρίου εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο. Από τις συζητήσεις και επαφές που έγιναν με φορείς και κατοίκους της περιοχής αναδείχτηκαν έντονες ανησυχίες για τη λειτουργία και τα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός στη Β. Χαλκιδική.

Διαβάστε περισσότερα.

Δυο μέρες αργότερα, ο Μιχ. Τρεμόπουλος μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων με θέμα «Συμπεράσματα και προοπτικές από την Κοπεγχάγη»

 

2010-1-31-pita-tremopoylos-7a.jpg

Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης – Κοπή Πίτας

Ο Μιχ. Τρεμόπουλος στις 30 Ιανουαρίου παραβρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση της Πολιτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων για την κοπή της πίτας για το 2010 με την παρουσία πλήθους στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλο το πολιτικό φάσμα.

Διαβάστε περισσότερα.

 

2010020200141-preview.jpgEπίσκεψη στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, ο Μ. Τρεμόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου από όπου ζήτησε άμεσα μέτρα για την προστασία των υγροτόπων. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λιμνοθάλασσα ενημέρωσαν τον Μ. Τρεμόπουλο  εκπρόσωποι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

Διαβάστε περισσότερα.

 

10735_1045250106761_1690909558_97107_137694_n.jpgΟ “Καλλικράτης” χρειάζεται ριζική αναμόρφωση”

Στoυς ιδιαίτερους δεσμούς του οικολογικού κινήματος με την αυτοδιοίκηση και στην ανάγκη να οδηγήσει η θεσμική μεταρρύθμιση σε ουσιαστικότερη δημοκρατία, περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότερες τοπικές πολιτικές για την κοινωνία και το περιβάλλον, αναφέρθηκε εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στην παρέμβασή του προς το 14ο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

799px-Thessaloniki_08-07.jpgΗ Θεσσαλονίκη πρέπει να αλλάξει σελίδα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια ΑΛΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
35 ενεργοί πολίτες της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και ο Μιχ. Τρεμόπουλος, από διάφορους πολιτικούς χώρους και αυτοδιοικητικές παρατάξεις αλλά και ανένταχτοι, κατέθεσαν ένα κείμενο-κάλεσμα συσπείρωσης για μια άλλη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας τη συζήτηση για την ανατροπή της συντηρητική κυριαρχίας στην αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα

 

 

4.   Άρθρα – Συνεντεύξεις

  • Διαβάστε άρθρο του Μιχ. Τρεμόπουλου στα ΝΕΑ της 5ης Ιανουαρίου με θέμα «Πράσινη ανάπτυξη σε γκρίζο φόντο».
  • Διαβάστε επίσης συνεντεύξεις που έδωσε στην εφημερίδα Τόλμη του Ηρακλείου για το έργο του στο Ευρωκοινοβούλιοκαι τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Κρήτης καθώς και στον Ταχυδρόμο του Βόλου για τα αποτελέσματα της Συνδιάσκεψης της Κοπεγχάγης και με αφορμή την παρουσία του εκεί.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η αλληλεγγύη δεν είναι ψυχοπονιά…

Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη Μιλώντας στο newsbomb.gr, στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο, ο κ. Τρεμόπουλος υπογράμμισε τη βαθιά

Παρέμβαση για τα μεταλλαγμένα στον Επίτροπο John Dalli

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Επίτροπου Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών κ. Νταλί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων