ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 – Τελευταίο Δελτίο του Μ. Τρεμόπουλου

1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο   aima-kai-trixes-apo-sus-scrofa.jpg Ανεξέλεγκτη η λαθροθηρία στην Ελλάδα

Το φαινόμενο της λαθροθηρίας στην Ελλάδα έφερε υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος, σε μια από τις τελευταίες του παρεμβάσεις. Αφορμή αποτέλεσε το πρόσφατο περιστατικό στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, όπου φύλακας του Φορέα Διαχείρισης, εντόπισε πολυπληθή ομάδα κυνηγών σε απαγορευμένη για την άσκηση θήρας σε ζώνη του Εθνικού Πάρκου.

  Image.ashx?fid=489857&w=400&h=300&q=80 Παρέμβαση της Κομισιόν για το «Πάρκο Πετσάλνικου»

Από «τα σύννεφα» φάνηκε να πέφτει ο Επίτροπος Potočnik στην απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μ. Τρεμόπουλο, για το Πάρκο «Εθνικής Συμφιλίωσης» στο Όρος Γράμμος, που προωθείται από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο. Όπως ανέφερε, «η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για το εν λόγω έργο» και θα ζητήσει από την κυβέρνηση τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ.

  frontex.jpg Ερώτηση Μ.Τρεμόπουλου-S.Keller για την επιτήρηση των ελληνικών συνόρων

Ερώτηση κατέθεσαν προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Πράσινοι ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος και Ska Keller για την επιτήρηση των ελληνικών συνόρων, μετά την απάντηση της Επιτρόπου Malmström σε προηγούμενο ερώτημα ότι η Επιτροπή δεν θα χρησιμοποιήσει το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων για τη συγχρηματοδότηση φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

  966549075-00463_high.jpg?w=458 Πόσο καταστροφικό και παράτυπο είναι το φράγμα του Νεστόριου στον Αλιάκμονα;

Σε ερώτηση του ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος έθεσε το ζήτημα των οικολογικών αντοχών του Αλιάκμονα σε ένα ακόμα υδροηλεκτρικό φράγμα στο Νεστόριο. Έφερε υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το έργο αυτό παραβιάζει την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ιδιαίτερα την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ (άρθρο 6), επηρεάζοντας αρνητικά οικοτόπους και είδη προτεραιότητας, όπως την αρκούδα και επισημαίνει ότι θα καταστρέψει αρκετούς από τους πόλους έλξης των τουριστών οικοτουρισμού που κερδίζει συνεχώς οπαδούς, ενώ θα στρέψει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό προς αμφίβολα κέρδη από αρδευόμενη εντατική καλλιέργεια καλαμποκιού και μηδικής.

  Fragma%20Elafiou.JPG Ποιο μέλλον για τον Αλιάκμονα; Απάντηση σε δημοσιεύματα κυνηγών και άλλων

Έντονη απορία δημιουργεί η ταύτιση κυνηγετικού συλλόγου των Αθηνών με ένα αμφιλεγόμενο έργο φράγματος στο Νεστόριο Καστοριάς που θα συμβάλει στη μετατροπή του Αλιάκμονα σε μια συνεχή τεχνητή λίμνη. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι τα συναισθήματά τους θα τους οδηγούσαν στο να ταυτίζονται με έργα αμφίβολης οικονομικής αποδοτικότητας, τα οποία ενέχουν σοβαρές επιπτώσεις στην άγρια ζωή και στους περιβαλλοντικούς πόρους που οφείλουμε να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας. Για να μη μιλήσουμε βέβαια για τη σκόπιμη παραπληροφόρηση και την υφέρπουσα φαιά προπαγάνδα εναντίον των οικολόγων.

  Aliakmonas-Fragma%20Elafiou.JPG Το φράγμα Ελαφιού Γρεβενών επιταχύνει την “κατάργηση” του Αλιάκμονα

Το ζήτημα του σχεδιασμού ενός υδροηλεκτρικού μεγα-φράγματος στο Ελάφιο Γρεβενών έφερε υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μ. Τρεμόπουλος. Στην ερώτηση αναφέρθηκε ότι ο ταμιευτήρας που σχεδιάζεται να προκύψει από το 110 μ. ύψους φράγμα θα έχει έκταση 39 km2 και μήκος περί τα 40 km. Ταυτόχρονα, σημαντικό τμήμα του ποταμού Βενέτικου θα πλημμυρίσει (17 km). Ο ποταμός Γρεβενίτης, θα κατακλυσθεί σχεδόν ολόκληρος, από την πόλη των Γρεβενών έως και τη συμβολή του με τον Αλιάκμονα. Πέρα από τις σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα προκύψουν, υπογραμμίζεται ότι δεν έχουν μελετηθεί οι συνδυαστικές επιπτώσεις από τα δεκάδες άλλα τεχνητά έργα που επιβαρύνουν το ποτάμιο σύστημα του Αλιάκμονα και δεν έχει εκπονηθεί προσχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής.

  2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο   famagusta.jpg?w=210&h=125 Διακήρυξη του Ευρωκοινοβουλίου για την επιστροφή της Αμμοχώστου

Υιοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η Γραπτή Διακήρυξη 0042/2011 για την επιστροφή του αποκλεισμένου κομματιού της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους του, που είχε κατατεθεί από 5 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Η υιοθέτηση της Διακήρυξης αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή των κατοίκων και την επανένωση. Ο Μ. Τρεμόπουλος είχε εντάξει την επιστροφή της Αμμοχώστου σε ένα γενικότερο σχεδιασμό για μια Πράσινη Αμμόχωστο σε μια Πράσινη Κύπρο, με στόχο τόσο την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους όσο και την περαιτέρω επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων με την άρση της οικονομικής απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων.

  hqdefault.jpg “Να ενισχυθεί η αυτοδιοίκηση και η περιφερειακή ανάπτυξη” – Απαντήσεις του κ. Ράιχενμπαχ σε ερωτήσεις του Μ. Τρεμόπουλου

Ο Μ. Τρεμόπουλος ως αντιπρόεδρος της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε την ευκαιρία να θέσει μια σειρά ερωτημάτων στον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, για το ρόλο της Ομάδας Δράσης στη χώρα μας, το μοντέλο ανάπτυξης που επιδιώκει, τη μελλοντική Πολιτική Συνοχής αναφορικά και με την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην προοπτική που έχει η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα μέσω και της Πολιτικής Συνοχής. Δείτε το διάλογο σε βίντεο

  daniel-cohn-bendit-cebdcf84ceb1cebdceb9ceadcebb-cebacebfcebd-cebccf80ceb5cebdcf84ceafcf84-2.jpg?w=143&h=180 Ποιοι διέφθειραν την Ελλάδα;

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Κον Μπεντίτ αναφέρθηκε στην ανάμειξη γαλλικών και γερμανικών εταιριών σε ελληνικά φαινόμενα διαφθοράς. «Δεν υποφέρουμε από πλεόνασμα, αλλά από έλλειμμα Ευρώπης», τονίζει.

  electronic-waste.jpg Απόβλητα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών: Το ευρωκοινοβουλιο ζητα αυστηρότερους κανόνες και πάταξη των παράνομων εξαγωγών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον τελικό νομοθετικό συμβιβασμό για την αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ για τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ). Η Ομάδα των Πρασίνων, με εισηγητή τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ενίσχυση της υφιστάμενης νομοθεσίας. Δείτε σε βίντεο την τελική τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου ως εισηγητή των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

  3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις – παρεμβάσεις   anonymous-glass-hearts-9945561.jpg Νέες προοπτικές απασχόλησης μέσω της κοινωνικής οικονομίας

Στο Παρίσι βρέθηκε ο Μ. Τρεμόπουλος καλεσμένος του Cercle Europe et économie sociale για να μιλήσει σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει η κοινωνική οικονομία για να βγει η Ευρώπη από την κρίση. Στην ομιλία του, παρουσίασε τη πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη και εμπέδωση της στήριξης που πρέπει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να παρέχουν στον κρίσιμο τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Δείτε σε βίντεο τη δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου.

  web_event_banner.jpg Εκδήλωση για τα ψηφιακά δικαιώματα και ελευθερίες

“Είναι κλεμμένο; Ελευθερία, δημοκρατία και διαφάνεια στο διαδίκτυο” ήταν το ερώτημα στην επιτυχημένη εκδήλωση με τη συμμετοχή ευρωβουλευτίνας των Πράσινων με το Κόμμα των Πειρατών της Σουηδίας και Έλληνες ακτιβιστές του Διαδικτύου. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του απερχόμενου ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου και μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο.

  12-01-03%20Trikala-Tremopoulos-2.JPG «Αγανακτισμένοι ήμασταν χτες. Σήμερα είμαστε αποφασισμένοι»!

Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος κλείνοντας την ομιλία του σε εκδήλωση για την κρίση στα Τρίκαλα, που συνοδεύτηκε από κοπή πίτας της Πολιτικής Κίνησης. Έτσι ολοκληρώθηκε η περιοδεία που πραγματοποίησε μαζί με το συν-εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Τάσο Κρομμύδα στο νομό Τρικάλων και η οποία περιελάμβανε μια σειρά ομιλιών και συναντήσεων με φορείς των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, στις οποίες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα προβλήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι, αλλά ταυτόχρονα να προβάλλουν τις θέσεις και τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων.

  11-12-30%20Tremopoulos-Volos.jpg Εκλογές το συντομότερο δυνατό, ζήτησε από τον Βόλο ο Μ. Τρεμόπουλος

Εκλογές το συντομότερο δυνατό ζήτησε από το Βόλο ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, τονίζοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα κατέβουν αυτόνομοι στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, με στόχο τη συγκρότηση μιας δυναμικής ομάδας βουλευτών, που θα συμβάλλει σε μια άλλη πορεία της χώρας και των πολιτών. Δείτε σε βίντεο τη δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου.

  dioikitirio1.jpg Όχι στην κατάργηση της Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης

Απαράδεκτη για οικονομικούς, περιβαλλοντικούς κ.α. λόγους, χαρακτήρισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος την κατάργηση και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης, που -συν τοις άλλοις- είχε στις τάξεις της και τη Διεύθυνση Προστασίας και Ανάδειξης του Θερμαϊκού Κόλπου.

  Ioannou_Thessaloniki-254x300.jpg «Καθαρίστε το σάπιο σύστημα που λυμαίνεται τη Θεσσαλονίκη»

Δικαίωση όσων επί χρόνια υποστήριζε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, αποτέλεσε η εξάρθρωση του κυκλώματος τοκογλυφίας και της εγκληματικής οργάνωσης εκβιασμών, που λειτουργούσε στην Κεντρική Μακεδονία. Το κουβάρι που ξετυλίγει η αστυνομία και η Δικαιοσύνη, αποτελεί μέρος του σάπιου συστήματος, που επί χρόνια δρα στην Κεντρική Μακεδονία, με τη συμμετοχή (εκούσια ή ακούσια) ακόμη και πολιτικών και παραγόντων του δημόσιου βίου, αποτελώντας πηγή αδιαφάνειας, οπισθοδρόμησης και σήψης.

  assets_LARGE_t_420_54023520.JPG Όχι στην επιχείρηση συγκάλυψης του Π. Ψωμιάδη από την κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται η προσωπική σχέση του Π. Ψωμιάδη με το κύκλωμα των τοκογλύφων και των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Μ. Παπαϊωάννου αποφάσισε να στείλει στο… αρχείο και να παραγράψει όλες τις καταδίκες του Π. Ψωμιάδη, μια ενέργεια που οδηγεί σε πλήρη συγκάλυψη όλων των υποθέσεων εναντίον του που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη, επαναφέροντας τον εν αργία περιφερειάρχη στη… φυσική του θέση. Οι αντιδράσεις ανάγκασαν τον υπουργό να πάρει πίσω την απαράδεκτη ρύθμιση.

  invitation_athens_MEP.jpg Ένας ευρωβουλευτής εναλλάσεται και κόβει πίτα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και πολύ καλό κλίμα έγινε η τελευταία εκδήλωση κοπής πίτας από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο ως ευρωβουλευτή. Στο Γιάντες η τυχερή της πρώτης πίτας, που κέρδισε και το ταξίδι στις Βρυξέλλες ήταν η μεγάλη τραγωδός Λυδία Κονιόρδου. Είχαν προηγηθεί συγκινητικές ομιλίες για το έργο και την εναλλαγή του οικοδεσπότη από τον Πέτρο Κουτσούμπα, τον ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη, τον Νίκου Χρυσόγελο και φυσικά τον …Μιχάλη Τρεμόπουλο.

  video%20Korinthia%201.JPG Ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στην Κορινθία και την Αχαΐα

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκαν την Κορινθία και την Αχαΐα με την ευκαιρία της εναλλαγής τους στην ευρωβουλή. Τα δύο στελέχη των Οικολόγων Πράσινων συνάντησαν μέλη, φίλους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, με τους οποίους συζήτησαν για το έργο των Οικολόγων Πράσινων στην ευρωβουλή, για την πολιτική συγκυρία και την πορεία προς τις εκλογές. Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη Τύπου στην Κόρινθο.

  393815_10150500214216213_54211966212_9214281_836919448_n.jpg O Μ. Τρεμόπουλος στην Agrotica 2012

Η Θεματική Ομάδα για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα των Οικολόγων Πράσινων διοργάνωσε την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων σε όλη τη χώρα με φορείς από το συνεταιριστικό χώρο, τη βιολογική γεωργία, τα δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών, τις κλαδικές παραγωγικές οργανώσεις, την επιστημονική κοινότητα, τις καταναλωτικές και οικολογικές οργανώσεις, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην διαβούλευση για τη διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος σε τοπικό και εθνικό επίπεδο καταθέτοντας τις απόψεις και ιδέες τους για όλα τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον χώρο. Συμμετείχε και ο Μ. Τρεμόπουλος με τοποθέτηση, όπως και στη συνδιάσκεψη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών. Δείτε σε βίντεο τη δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου.

  kilkis.jpg ΟΧΙ στα μεταλλεία χρυσού στο Κιλκίς από το Δημοτικό Συμβούλιο. Συμμετοχή του Μ. Τρεμόπουλου και επερώτηση στην Περιφέρεια

«Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κατά της προσπάθειας των χρυσοθήρων να «αναπτύξουν» τον τόπο, είναι μια σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο κατά της εφήμερης κερδοσκοπίας», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, χαιρετίζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, που είπε το ομόφωνο «όχι» στα μεταλλεία χρυσού, παρά τη μεθόδευση του ΥΠΕΚΑ. Θερμή ανταπόκριση έτυχε και η τοποθέτηση στην αρχή της συνεδρίασης του Μ. Τρεμόπουλου, του μόνου από τους περιφερειακούς σύμβουλους από όλη την Κ. Μακεδονία που συμμετείχε σε μια τόσο σημαντική για το Κιλκίς συνεδρίαση. Δείτε σε βίντεο την τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου.

  4. Άρθρα – συνεντεύξεις – εκδόσεις   Εκδόσεις του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου

Ετοιμάστηκαν 5 εκδόσεις-οδηγοί πάνω σε σημαντικά θέματα, που αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στα αντίστοιχα αντικείμενα. Όλες οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες σε μορφή αρχείου pdf και μπορεί κανείς να τις κατεβάσει από το site www.tremopoulos.eu:

  decf8a80558f849159e9fb537455196d_XL.jpg?t=1329364047 Συνέντευξη στο newsbomb

Την επόμενη μέρα της ψήφισης στη Βουλή του Μνημονίου 2, ο Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δυστυχώς, ο βασικός στόχος που αποδείχτηκε και με την υπερψήφιση του μνημονίου 2 αυτής της κυβέρνησης, είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών της χώρας και των τραπεζιτών κι όχι της κοινωνίας και των πολιτών.
Υπάρχουν ουσιώδεις σημαντικές ανάγκες για να μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα προγράμματα. Όπως η αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους, όπως η αντιμετώπιση ενός αδιέξοδου μοντέλου ανάπτυξης, η αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και τα χρήματα στους φορολογικούς παραδείσους, όπως η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η τιμωρία των ενόχων, όπως η δραστική μείωση των εξοπλισμών και των αντίστοιχων ποσών που έχουν δεσμευτεί από τις κυβερνήσεις».

  11-12-29-Tremopoulos-DSCN3558.JPG Πολιτική συζήτηση σε συνάντηση με δημοσιογράφους

Οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν με βάση τα συμφέροντα της χώρας και όχι τις ισορροπίες του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, σε εορταστική συνάντηση με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη και σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα.

  default.jpg Τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι TV10 των Τρικάλων

Μεγάλη συνέντευξη εφ’ όλης της πολιτικής ύλης στο μοναδικό κανάλι των Τρικάλων του M. Τρεμόπουλου και του Τ. Κρομμύδα.

  nefos1.jpg Άρθρο στην εφημερίδα «Μακεδονία» για την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει»

«Η αρχή σύμφωνα με την οποία ο ρυπαίνων είναι οικονομικά υπεύθυνος για τις περιβαλλοντικές ζημίες που προκαλεί συμβάλλει μεν στην αποτελεσματική εφαρμογή της κοινοτικής περιβαλλοντικής πολιτικής ως αποτρεπτικός παράγοντας (ιδιαίτερα αν επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα) σε αρκετές χώρες που την εφαρμόζουν, όμως η εμπειρία έχει δείξει ότι ουσιαστικά μετατρέπεται σε απόκτηση του δικαιώματος να ρυπαίνεις εφόσον πληρώνεις», υποστηρίζει ο Μ. Τρεμόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιατί η Ελλάδα κλείνει το δρόμο στην κλωστική κάνναβη;

Ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο Τα αδικαιολόγητα εμπόδια και τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της κλωστικής κάνναβης στη χώρα μας, φέρνει στο ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Φαρμακοεπαγρύπνηση: Θετικά βήματα αλλά και σοβαρές αδυναμίες

Ψηφίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο η έκθεση για τη φαρμακοεπαγρύπνηση  Παρέμβαση του Μιχ. Τρεμόπουλου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των φαρμάκων και τους όρους της αρχικής τους αδειοδότησης