Ενημερωτικό Δελτίο Μαρτίου 2010

1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο   posidonia-oceanica-2.jpg

Απειλή για τα λιβάδια της Ποσειδωνίας στη Μεσόγειο

Τα υποθαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας (τα γνωστά μας θαλάσσια φύκια) έχουν ιδιαίτερη σημασία ως οικότοποι αναπαραγωγής των ψαριών, ως ανάχωμα στην ορμή των κυμάτων και τη διάβρωση των ακτών αλλά και ως υποθαλάσσιες αποθήκες διοξειδίου του άνθρακα, που περιορίζουν την έκταση της κλιματικής αλλαγής.

  171488-boat.jpg

Καταστροφική η βιντζότρατα για τα οικοσυστήματα του Βυθού

Το θέμα του καταστροφικού εργαλείου της «βιντζότρατας» απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό τους ψαράδες όλης της χώρας. Πρόκειται για αλιευτικό εργαλείο η χρήση του οποίου σε λιβάδια Ποσειδωνίας καταστρέφει τα οικοσυστήματα του βυθού, ενώ αλιεύει σε μεγάλο βαθμό ψάρια που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η αναπαραγωγή τους.

  d-20100104e-dl-plateleftherias3.jpg

Κύπρος: Ερωτήσεις για τον υγρότοπο της λίμνης Παραλιμνίου και την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία

Δύο ακόμη κυπριακά θέματα στο ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για τις οικιστικές και περιβαλλοντικές πιέσεις στον υγρότοπο της λίμνης Παραλιμνίου και για το σχέδιο ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία.

  01vavdos-dec-2006-187.jpg

Δεν συζητά η Κομισιόν απαγόρευση της χρήσης κυανίου στην εξόρυξη χρυσού

Στην Οδηγία 2006/21/EK για τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας, παραπέμπει η Επιτροπή με απάντησή της σε σχετική ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου, αγνοώντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Να λάβει σχετική απόφαση το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως έγινε σε Τσεχία και Ουγγαρία ζητά ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.

  ioannou-19-3-10-shopping.jpg

Παραβιάζουν και ευρωπαϊκούς κανόνες οι πωλήσεις γερμανικών και γαλλικών όπλων στην Ελλάδα

Σοβαρότατη παραβίαση του ευρωπαϊκού «Κώδικα Συμπεριφοράς για τις Εξαγωγές Όπλων» αποτελεί στις σημερινές συνθήκες η προώθηση, από χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, πολυδάπανων εξαγωγών όπλων προς την Ελλάδα.

  kordelio02.jpg

Θύματα της κρίσης και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης;

Να ανακληθεί η αναστολή της χρηματοδότησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

  apovlita.jpg

Απαράδεκτη η διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων

Σοβαρά και επικίνδυνα κενά στη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων στην Αττική, και εξίσου αποτυχημένες με τις πολιτικές για τα αστικά απορρίμματα και οι πολιτικές για τα επιμέρους ειδικά απόβλητα.

  arta-1.jpg

Άρτα: Το περιαστικό περιβάλλον δεν είναι οικόπεδο για “αξιοποίηση”

Καλείται ο αρμόδιος επίτροπος να εξετάσει λεπτομερέστερα τη σκοπιμότητα της διάνοιξης οδικού άξονα στην προστατευόμενη περιοχή του λόφου της Περάνθης κοντά στην Άρτα και τη συμβατότητα του σχεδιασμού με το καθεστώς προστασίας της περιοχής και του τοπίου.

  10-02-11-koronia-lake.jpg

Τι γίνεται με την προσφυγή της ΕΕ για τη λίμνη Κορώνεια;

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία προσφυγής της ΕΕ κατά της Ελλάδας για τη λίμνη Κορώνεια;. Τον Ιούνιο του 2009 εστάλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα πρώτη γραπτή προειδοποίηση για μη εφαρμογή του αναγκαίου νομικού πλαισίου προστασίας και διατήρησης, η οποία ακόμη δεν έχει απαντηθεί από τις αρχές της χώρας.

  large_pellets.jpg

Pellets: Να ανοίξει ο δρόμος για τα στερεά βιοκαύσιμα

Ανάγκη αλλαγών στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη συμπιεσμένη βιομάζα και τη χρήση της σε τυποποιημένη μορφή (“συσσωματώματα ξύλου” ή pellets) για θέρμανση και ενέργεια.

  olive_rght.jpg

Οι κίνδυνοι από φυτοφάρμακα

Υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα για τις αλλεπάλληλες «κατ’ εξαίρεση εγκρίσεις» του επικίνδυνου φυτοφαρμάκου Lebaycid, που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς και για τον ολικό αποκλεισμό των βιολογικών σκευασμάτων από την τελευταία κατ’ εξαίρεση έγκριση διάθεσης φυτοπροστατευτικών μέσων για το «κόκκινο σκαθάρι» που προσβάλλει τους φοίνικες.

  crax.jpg

Για ένα “πράσινο χαλινάρι” στις χρηματαγορές

Ερώτηση για το θέμα των παράγωγων χρηματοπιστωτικών προϊόντων και της αποτελεσματικής ρύθμισης των αγορών τους, Επισημαίνεται ο ρόλος προϊόντων όπως τα «Ασφάλιστρα έναντι Κινδύνου Χρεοκοπίας» (C.D.S) στην τελευταία διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση αλλά και η χρήση τους ως βασικών εργαλείων στις πρόσφατες κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον των πιο αδύναμων κρίκων της ευρωζώνης, και ιδιαίτερα εναντίον της ελληνικής οικονομίας με τη διόγκωση των spread στα επιτόκια δανεισμού του δημοσίου.

  mines.jpg

Διευκρινήσεις από τη Βουλγαρία ζητά η Κομισιόν για τη μονάδα κυάνωσης χρυσού στο Κάρτζαλι

Έχει ζητηθεί από τις βουλγαρικές αρχές να καταθέσουν αναφορά για την εφαρμογή της Οδηγίας 2006/21/EC για τη συγκεκριμένη περίπτωση και ιδιαίτερα σχετικά με το ζήτημα της δημόσιας διαβούλευσης, απάντησε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Potočnik στον Μ. Τρεμόπουλο ο οποίος είχε θέσει το θέμα της μονάδας κατεργασίας χρυσού με κυάνιο, που ετοιμάζεται να λειτουργήσει στην πόλη Kardjali της Βουλγαρίας. Η ερώτηση κατατέθηκε σε συνεργασία με Βουλγαρικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενώ για το θέμα είχαν εκφραστεί έντονες ανησυχίες και από την αυτοδιοίκηση της Ροδόπης και του Έβρου.

  Palataki-Thasos-Limenaria-1.jpg

Να σωθεί το αρχιτεκτονικό μνημείο «Παλατάκι» στα Λιμενάρια της Θάσου

Ερώτηση για το κτίριο του 1903 με το προσωνύμιο “Παλατάκι”, ένα αριστούργημα κεντροευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής στα Λιμενάρια της Θάσου, με αίτημα να διασωθεί και να μετατραπεί σε σύμβολο Ελληνο-Γερμανικής φιλίας και συνεργασίας.

  rs-rapsani.jpg

Μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ η σιδηροδρομική λύση στα Τέμπη!

Σοβαρές ευθύνες για την αδιαφορία της κυβέρνησης να διερευνήσει τη δυνατότητα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τη σιδηροδρομική μεταφορά οχημάτων στα Τέμπη, προέκυψαν από την απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου. Η γραπτή απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν και Επιτρόπου Μεταφορών Siim Kallas, επιβεβαιώνει ρητά ότι η συγκεκριμένη υποδομή είναι επιλέξιμη για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

  stratoni-feb-2010.jpg

Αποθέσεις εξορυκτικών υλικών ευθύνονται για τις πλημμύρες στο Στρατώνι

Ερώτηση και αίτημα για αποζημιώσεις. Η καταστροφική πλημμύρα με τα νερά και τα μπάζα που κατέβασε παρακείμενος χείμαρρος στο Στρατώνι Χαλκιδικής στις 10.2.2010, κατά τη διάρκεια νεροποντής, δεν ήταν ένα καθαρά φυσικό φαινόμενο αλλά είχε σχέση με την πολύχρονη εξορυκτική δραστηριότητα στην περιοχή. Τα αίτια και τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτού του περιστατικού διαπίστωσε και προσωπικά ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή στις 13.2.2010.

  l_gallikos_mpaza_2.jpg

Παρέμβαση της Κομισιόν για τα αδρανή υλικά και τα επικίνδυνα απόβλητα στην Ελλάδα

Παρέμβαση προς την ελληνική κυβέρνηση προαναγγέλλει η Κομισιόν για τη διαχείριση τόσο των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων όσο και των υπόλοιπων κατηγοριών στερεών αποβλήτων. Στη γραπτή του απάντηση ο απερχόμενος επίτροπος κ. Δήμας επιβεβαίωσε ότι δεν έχει θεσπισθεί στην ελληνική νομοθεσία καμία διάταξη της απόφασης 2003/33/ΕΚ για τον καθορισμό των κριτηρίων και των διαδικασιών αποδοχής των αποβλήτων στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής σύμφωνα με το άρθρο 16 και το παράρτημα ΙΙ της οδηγίας 1999/31/ΕΚ.

  2. Τοποθετήσεις – παρεμβάσεις   kozloduy-npp.jpg

Χρηματοδοτείται και πάλι από την ΕΕ, χωρίς εγγυήσεις, το κλείσιμο του Κοζλοντούι

Με άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται η Βουλγαρία για τις 4 μονάδες του Κοζλοντούι που έχουν κλείσει ήδη, και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις για ασφάλεια σε ανθρώπους και περιβάλλον. Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 550 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί ήδη, πριν το κλείσιμο των μονάδων. Στην ψηφοφορία της Επιτροπής καταψηφίστηκαν οι τροπολογίες των Πράσινων που ζητούσαν αυστηρότερες δεσμεύσεις και εγγυήσεις για τον οριστικό και ασφαλή παροπλισμό των εγκαταστάσεων και των ραδιενεργών υλικών.

  europarliament-tremopoulos-march.png

Όχι σε προσφυγή στο ΔΝΤ, όχι σε μείωση των ήδη χαμηλών εισοδημάτων των Ελλήνων μισθωτών

Την κατηγορηματική αντίθεση των Οικολόγων Πράσινων σε κάθε ιδέα προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση της αναφοράς του Σβεν Γκίγκολντ για την Ετήσια Έκθεση του 2009 για την Ευρωζώνη και τα Δημόσια Οικονομικά, λίγες ώρες πριν αρχίσει η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλες.

  46t.jpg

Η πρώτη Έκθεση του Μ. Τρεμόπουλου για τη διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ

Πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη δημοσίευση όλων των πληροφοριών για χρηματοδοτήσεις από τα προγράμματα Περιφερειακής Πολιτικής, ζήτησε από την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. Και ταυτόχρονα, καταθέτει στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, όπου είναι αντιπρόεδρος, σχέδιο Έκθεσης για τη «Διαφάνεια στην Περιφερειακή Πολιτική και τις Χρηματοδοτήσεις της».

  100_2728.jpg «Οικονομική κρίση, μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πράσινες λύσεις», εκδήλωση με Πράσινους

Εκδήλωση για την οικονομική κρίση και τις Πράσινες προτάσεις έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στις 17 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε με τη συμμετοχή Γερμανών Πράσινων ευρωβουλευτών, πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων.
Δείτε τα βίντεο με τις τοποθετήσεις των ομιλητών και το κείμενο της ομιλίας του Μιχάλη Τρεμόπουλου. Το βίντεο της ομιλίας εδώ.
Διαβάστε περισσότερα για τη σχετική Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Γερμανοί ευρωβουλευτές με το Μιχάλη Τρεμόπουλο και άλλα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων.

  gmo_tomato_b.jpg

Μπλόκαραν τη συζήτηση για τα μεταλλαγμένα σοσιαλιστές και δεξιοί στο ευρωκοινοβούλιο

Με τις ψήφους των σοσιαλιστών και της Δεξιάς (του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) αποκλείστηκε η συζήτηση για τα μεταλλαγμένα στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Απείχαν ή απουσίαζαν 18 από τους 22 Έλληνες ευρωβουλευτές. Πρόκληση για τους Ευρωπαίους πολίτες χαρακτήρισε την απόφαση ο Μιχ. Τρεμόπουλος.
Οι Πράσινοι μετά την απόρριψη της έκτακτης συζήτησης στο ΕΚ αντέδρασαν υψώνοντας πικέτες στην Ολομέλεια, ενώπιον του Μπαρόζο, που αρκέστηκε να πει ότι γνωρίζει τις απόψεις των Πράσινων αλλά σέβεται και την …επιστήμη:

  09-03-10-verts-2.jpg Νέα γρίπη: Εξεταστική στο Ευρωκοινοβούλιο τώρα!

«Εκατομμύρια Ευρωπαίοι έγιναν πειραματόζωα, δισεκατομμύρια ευρώ σπαταλήθηκαν σε περίοδο κρίσης, χρειάζεται ανεξάρτητη έρευνα» δήλωσε ο Μιχ. Τρεμόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου 11 ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές ομάδες, που ζητούν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τους όρους διαχείρισης της πανδημίας της γρίπης Α(Η1Ν1) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα. Ήδη ο στόχος της συγκέντρωσης 183 υπογραφών επετεύχθη και στην Ολομέλεια του Στρασβούργου οι έχοντες την πρωτοβουλία θα καταθέσουν τις υπογραφές στον πρόεδρο του ΕΚ.
Διαβάστε περισσότερα για την πρωτοβουλία και για τη Συνέντευξη Τύπου.

  potato_heart_mutation.jpg

Όχι μεταλλαγμένες πατάτες στην ΕΕ!

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι καταδίκασαν την απόφαση της Κομισιόν να επιτρέψει την καλλιέργεια της γενετικά μεταλλαγμένης πατάτας «Amaflora». Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ζητά να μείνει κλειστή η πόρτα στα μεταλλαγμένα.
Αρνητική η στάση της Ελληνίδας Επιτρόπου Μ. Δαμανάκη, που αποδέχτηκε τις μεθοδεύσεις Μπαρόζο και Νταλί.

  egp_logo_parties.jpg

Υιοθετήθηκαν σημαντικές προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για τις μεταφορές

Σειρά προτάσεων των Οικολόγων Πράσινων για ένα Βιώσιμο Μέλλον των Μεταφορών, υιοθετήθηκαν από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας τροφίμων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στα πλαίσια της διαμόρφωσης των βασικών κατευθύνσεων της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη δεκαετία 2011-2020.
Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος ήταν ο εισηγητής (shadow rappoteur) από την ομάδα των Πράσινων. Με την ιδιότητα αυτή κατάθεσε συνολικά 11 τροπολογίες και προσθήκες, αρκετές από τις οποίες συνάντησαν ευρύτερη υποστήριξη και υιοθετήθηκαν. Οι προτάσεις είχαν διαμορφωθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από τους Οικολόγους Πράσινους.

  trem-neoipassinoi-bru2.jpg

Oι Νέοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο

Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε 1/3-4/3 από ομάδα 25 νέων πράσινων ακτιβιστών από τη χώρα μας μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους Πράσινους. Έγιναν συναντήσεις γνωριμίας με νέους πράσινους ευρωβουλευτές από την Δανία (Έμιλι Τουρούνεν 26 ετών) και τη Γερμανία (Σκα Κέλλερ 29 ετών και Γιαν Αλμπρεχτ 28 ετών) αλλά και με την Ελληνίδα Επίτροπο Αλιείας κα. Μ. Δαμανάκη.

  3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις – παρεμβάσεις   24005_391878233480_719708480_3845045_8147929_n.jpg Να γυρίσουν στη Θεσσαλονίκη οι “Μαγεμένες” (Incantadas)

Πρωτοβουλία για να επιστραφούν στη Θεσσαλονίκη τα εξαιρετικά μαρμάρινα αγάλματα της αρχαίας Αγοράς, που κλάπηκαν το 1864 από τον Emmanuel Miller και βρίσκονται σήμερα στο μουσείο του Λούβρου, ξεκίνησε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Από το ξεκίνημα ακόμη, έχει μαζευτεί σημαντικός αριθμός ατόμων που στηρίζουν την προσπάθεια. Δείτε το γκρουπ της πρωτοβουλίας στο Facebook και στηρίξτε την πρωτοβουλία.

  mep-tremopoulos-5.png

Συνέντευξη Τύπου της «Συμμαχίας Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά»

Ο Μιχ. Τρεμόπουλος εκπροσώπησε τους Οικολόγους Πράσινους στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στελέχη της διασυλλογικής- διακομματικής Συμμαχίας “Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά” στις 29.3.2010. Η συνέντευξη ήρθε σε συνέχεια Εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο το δίκτυο αντιαπαγορευτικών ΜΚΟ ENCOD και ο Μιχ. Τρεμόπουλος.

  christian-engstrom.jpg

Όχι σε αναχρονιστικές διώξεις στο Διαδίκτυο

Δηλώσεις του Μιχ. Τρεμόπουλου και του ευρωβουλευτή του «Πειρατικού Κόμματος» της Σουηδίας για την ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής, με αφορμή τη σύλληψη των υπευθύνων γνωστού ελληνικού ιστοτόπου.

  Rapsani-2010-03-10.jpg

Ήξεραν για τη δυνατότητα Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τα Τέμπη;

Απαντώντας σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τη σιδηροδρομική λύση στα Τέμπη, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος σχολίασε πως την εποχή των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου, υψηλόβαθμα σιδηροδρομικά στελέχη χρειάστηκε να ταξιδέψουν σε 5 χώρες, απλώς για να πληροφορηθούν επιτόπου ότι η κακοκαιρία δέσμευε όλα τα κατάλληλα βαγόνια.

  focus-germany.jpg

«Η απώλεια του μέτρου δε βοηθά τη χώρα μας»

Για το θόρυβο με το εξώφυλλο γνωστού γερμανικού περιοδικού, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε πως ο συμβολικός ελληνογερμανικός “πόλεμος” θυσιάζει, στο βωμό μιας πρόσκαιρης εθνικής ικανοποίησης, την προσπάθεια να κερδίσουμε την αλληλεγγύη που χρειάζεται και που δικαιούται η χώρα μας.

  p1070568a.jpg

Επίσκεψη του Μ. Τρεμόπουλου στην Κρήτη

Επιτυχή επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.Κ Ηρακλείου στους Βόρους στις 20.3.2010 με θέμα «Οι προοπτικές της γεωργίας στην Κρήτη. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

  Parembasi.jpg

Κοινός βηματισμός των δημιουργικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης

Να αλλάξει το εκλογικό σύστημα που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» σε μία κατεύθυνση που να επιτρέπει την εκπροσώπηση μικρών σχημάτων σε δήμους και Νομαρχίες, που με το υπάρχον σχέδιο εξαφανίζονται, ζήτησε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά.
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος συμμετέχει στην “Κίνηση των 35”, που πλέον φέρει το όνομα “Παρέμβαση Πολιτών για μία Άλλη Θεσσαλονίκη” και έχει ξεπεράσει ήδη τους 500 υποστηρικτές.

  earth-green-2-thumb-large.jpg Ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα για την “Ευρωπαϊκή Κοινωνική Οικονομία”, υπό την αιγίδα του Μιχ. Τρεμόπουλου, οργάνωσε στις 12 Μαρτίου η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδας (Ο.Α.Τ.Υ.Ε.) σε συνεργασία με την Πανευρωπαϊκή Οργάνωση ‘Social Economy Europe’ Διαβάστε την αναγγελία της ημερίδας, τα συμπεράσματά της και την τοποθέτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου.

  sharia_050310_poster.jpg

Γυναίκες φυλακισμένες στο παρελθόν – Η εφαρμογή της Σαρία στη Θράκη

Την κατάργηση της σαρίας, του ιερού ισλαμικού νόμου που εφαρμόζεται στη Θράκη, ζήτησαν νομικοί που συμμετείχαν σε εκδήλωση της Ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισαν οι ομιλητές, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου εφαρμόζεται η σαρία, τη στιγμή που δεν έχει ισχύ ούτε στις χώρες εκείνες που σχηματίστηκαν από τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στις οποίες ζουν συμπαγείς μουσουλμανικοί πληθυσμοί, ούτε καν στην Τουρκία, όπου έχει καταργηθεί από το 1926.

  synanthsh-omse-tremopoulou-06-03-2010-small.jpg

Άνθρωποι και μέλισσες: Είμαστε εξαρτημένοι από την οικολογική ισορροπία

Τα γραφεία της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας επισκέφθηκε το Σάββατο 6/3/10 ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης.

  10-03-05-3rd-biologica-dscn0025.jpg

Η Βιολογική Γεωργία να γίνει βασική παράμετρος της Αγροτικής Πολιτικής

Ομιλητής στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι συζητούν για τη Βιολογική Γεωργία» που πραγματοποιήθηκε στις 5.3 στην HELEXPO στο πλαίσιο της 3ης BIOLOGICA ήταν ο Μιχ. Τρεμόπουλος. Η εκδήλωση είχε ως στόχο να προωθήσει τις απόψεις των Οικολόγων Πράσινων για τη στροφή στη βιολογική αγροτική παραγωγή, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος ως απάντηση στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η ελληνική γεωργία.

  immigration-greens.jpg

«Έλληνες και ξένοι πολίτες ενωμένοι» – Εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων για το νομοσχέδιο για τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών

Χαιρετισμό-τοποθέτηση στην ημερίδα των Οικολόγων Πράσινων, που οργάνωσε η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στις 4.3.2010, έκανε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη αντιμετώπισης της ξενοφοβίας και των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας με την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και την αποφασιστικότητα της πολιτείας.

  kimopsy.jpg

Παρέμβαση για το σύνδρομο Dawn

Χαιρετισμό – τοποθέτηση σε σχετική Ημερίδα για τη Διασύνδεση των Υπηρεσιών Υγείας παιδιών –εφήβων και το σύνδρομο Dawn έκανε στη Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

  img_7400-2.jpg

Συμμετοχή-ομιλία στις ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος συμμετείχε ως ομιλητής με θέμα “Το “Σχέδιο Καλλικράτης” και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης” στην 6η Πανελλαδική Συνάντηση της “Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων” (ΠΑΝΑΚ).

  Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εξπρές»

Συνέντευξή του Μιχάλη Τρεμόπουλου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Εξπρές” με τίτλο: Διαπλοκή και συμφέροντα επέβαλαν λάθος πολιτικές για τη χώρα.

  Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία»

Συνέντευξή του Μιχάλη Τρεμόπουλου δημοσιεύτηκε στις 21.3 στην εφημερίδα «Μακεδονία» για την οικονομία και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

  Συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής

Στις 11.4 παίχτηκε στο κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή της Ματρώνης Δικαιάκου ωριαία συνέντευξή του Μιχάλη Τρεμόπουλου, που θα αναμεταδοθεί και στις 12.4 στις 22.00.

  4. Τι προγραμματίζεται – εκδηλώσεις-καμπάνιες  

Εκδήλωση με θέμα «Οικολογία και Αριστερά», 12.4.2010.

Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος μιλάει τη Δευτέρα 12 Απριλίου, στις 19.00, στο ξενοδοχείο Athens Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη, ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο).
Άλλοι εισηγητές:

  • Σάκης Κουρουζίδης, διευθυντής Ευώνυμης Βιβλιοθήκης
  • Λεωνίδας Λουλούδης, καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας
  • Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ

Συντονίζει η Χαρά Παπαϊωάννου, μέλος ΚΠΕ του ΣΥΝ
Οργανώνεται ως Εκδήλωση Διαλόγου της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ.

  red_green-2.jpg

Στο Ευρωκοινοβούλιο τα προβλήματα των λιγνιτικών περιοχών – Προχωρώντας πέρα από το λιγνίτη, 14-16 Απριλίου

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες εκπροσώπων φορέων λιγνιτικών περιοχών πραγματοποιείται στις 14-16 Απριλίου ύστερα από πρόσκληση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου. Στόχος της αποστολής είναι η μεταφορά καλών πρακτικών (ιδίως από το κλείσιμο ανθρακωρυχείων στην περιοχή της Φλάνδρας στο Βέλγιο), η προβολή των προβλημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η συνεισφορά στο σχεδιασμό για τη μετάβαση σε μια μετα-λιγνιτική εποχή στην Ελλάδα.
Η αποστολή περιλαμβάνει περιοδεία-επίσκεψη των ανθρακωρυχείων στη Φλάνδρα και ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Image.ashx?fid=106492&w=400&h=300&q=80

Σεμινάριο για Οικονομία και περιβάλλον, 17 Απριλίου

Ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος, αναπτύσσει το θέμα «Με τι τρόπο μετριέται η ευημερία; Προχωρώντας πέρα από το Α.Ε.Π.» στις 12:30.
Το σεμινάριο με θέμα «Οικονομία και περιβάλλον σε συνθήκες πολλαπλής κρίσης», οργανώνεται από τη Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων, στο πλαίσιο της ενημέρωσης-επιμόρφωσης των στελεχών τους αλλά και ενδιαφερομένων ενεργών πολιτών και στελεχών αυτοδιοικητικών κινήσεων και το άνοιγμα της ατζέντας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

 

Διαβάστε επίσης

ΤΡΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

 ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ Τίθεται επίσημα σε ισχύ, από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Οικολογία Είναι Ένα Φρέσκο Κίνημα Αμφισβήτησης και Ταυτόχρονα μια Εναλλακτική Πολιτική Πρόταση…

  Συνέντευξη στον Γιώργο Στάμκο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΖΕΝΙΘ Υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που, ενάντια στη νεοσυντηρητική ακινησία και στον «πολιτισμό του καναπέ», ξέρουν