Επιτέλους να μπει τέλος στο ‘σάπιο σύστημα’ που λυμαίνεται τη Θεσσαλονίκη

ps_Bros-300x240.jpgΔήλωση του Μ. Τρεμόπουλου για τις διώξεις σε βάρος των αδελφών Ψωμιάδη για τα «45άρια»

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την άσκηση διώξεων σε βάρος των αδελφών Ψωμιάδη και δεκάδων εμπλεκομένων για την περιβόητη υπόθεση των «πρόχειρων διαγωνισμών» (γνωστά και ως «45άρια»).

«Η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ενάντια στο ‘σάπιο σύστημα’ που λυμαίνεται τη Θεσσαλονίκη επί χρόνια έρχεται να δικαιώσει όσα συνεχώς καταγγέλλουμε χρόνια τώρα για τη διοίκηση Ψωμιάδη και όλους όσοι εμφανώς ή αφανώς τη στηρίζουν. Ταυτόχρονα, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για τα όσα βιώνουν σήμερα οι Θεσσαλονικείς, από ένα πολυμελές και ιδιοτελές κύκλωμα. Σήμερα, πέρα από την απλή συνέργεια σε απιστία, οι αδελφοί Ψωμιάδη, που είχαν αναγάγει σε… επιστήμη τους ‘πρόχειρους διαγωνισμούς’ (εμείς τις λέμε απευθείας αναθέσεις), δίνοντας έργα 45.000 ευρώ σε ημετέρους, παραπέμπονται και για κακούργημα ως καταχραστές του Δημοσίου. Μαζί τους 19 ακόμη κατηγορούμενοι, που φέρονται ότι συμμετείχαν στο… πάρτι. Μετά από λεπτομερή έρευνα του Οικονομικού Επιθεωρητή, η Δικαιοσύνη εντόπισε σκιές σε 340 έργα και υπολόγισε τη ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τις πράξεις αυτού του συστήματος σε τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Αυτές τις πολιτικές πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Αυτά τα ‘κυκλώματα’ τον έφεραν στη δεινή θέση του θύματος της κρίσης. Και να ήταν μόνο αυτά… Εντοπίστηκαν 23 έργα που κατηγορούνται ότι δεν τα έκαναν ποτέ και το σύστημα Ψωμιάδη εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις ότι έχουν δήθεν υλοποιηθεί (άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ ζημιά)!

»Η Δικαιοσύνη ανακάλυψε επιτέλους πως λειτουργούσε το κύκλωμα. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και ελπίζουμε πως η αλήθεια θα λάμψει και θα αποδοθούν ευθύνες για όλα αυτά που επί χρόνια καταγγέλλουμε με στοιχεία.

»Και βέβαια, οι δικαστικές περιπέτειες του συστήματος Ψωμιάδη δεν τελειώνουν εδώ. Μετά τις μειώσεις προστίμων σε… λαθρεμπόρους καυσίμων, μετά τα ‘45άρια’ έρχονται κι άλλες διώξεις. Αυτή η σάπια διοίκηση θα καθίσει αρκετές φορές ακόμη στο… σκαμνί. Τόσες, όσες και οι παράνομες πράξεις που έκανε όλα αυτά τα χρόνια που εκμεταλλευόταν την εξουσία που της έδιναν οι πολίτες, σε βάρος του συλλογικού μας συμφέροντος. Οι μάσκες πέφτουν η μια μετά την άλλη».

Διαβάστε επίσης

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ

Να επενδύσουμε στη διέξοδο από την κρίση

Την πράσινη πρόταση διεξόδου από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, παρουσίασαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι σε μεγάλη εκδήλωση –