Ευρεία διαβούλευση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Σε πολύ ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση όσων δημοτικών παρατάξεων επιθυμούν να συντονίσουν το βήμα τους για μια μεγάλη αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά από τη σχετική πρωτοβουλία που πήρε η «Οικολογία – Αλληλεγγύη», στη συνάντηση στο «Οικόπολις» συμμετείχαν και οι Δημοτικές Κινήσεις «Θεσσαλονίκη για όλους» και «Κίνηση 2310», με υποψηφίους δημάρχους τους Σπύρο Πέγκα και Άκη Σακισλόγλου αντίστοιχα, τους δημοτικούς συμβούλους Ανδρέα Κουράκη και Μιχάλη Τρεμόπουλο, τον καθηγητή ΑΠΘ Αλέκο Γεωργόπουλο, τον Dr Βιολογίας Γιώργο Μπλιώνη, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Ελευθεριάδη, τον κριτικό κινηματογράφου Μίλτο Τόσκα και την αρχιτέκτονα Νανά Κάντσα.

Οι συμμετέχοντες, που κάποιοι από αυτούς συντονίζονται ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαπίστωσαν ότι απαιτείται συνέχιση του διαλόγου και προγραμματική εμβάθυνση, η οποία θα βασίζεται στις κοινές τους αντιλήψεις για το μέλλον της πόλης και τις λειτουργίες της, τον οικολογικό μετασχηματισμό της, με συμμετοχή των πολιτών, με αλληλεγγύη, σχέδιο, όραμα και διεθνή ακτινοβολία.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Φαρμακοεπαγρύπνηση: Θετικά βήματα αλλά και σοβαρές αδυναμίες

Ψηφίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο η έκθεση για τη φαρμακοεπαγρύπνηση  Παρέμβαση του Μιχ. Τρεμόπουλου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των φαρμάκων και τους όρους της αρχικής τους αδειοδότησης

Να μη γίνει θυσία στον αγωγό λυμάτων η παραλία θαλάσσιας χελώνας στο Ρέθυμνο

Απειλείται ο 3ος σε σημασία βιότοπος αναπαραγωγής στην ΕυρώπηΕρώτηση των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Την απειλή για τον τρίτο σε σημασία πανευρωπαϊκά βιότοπο αναπαραγωγής της