Ευρωπαϊκά Νησιά: προοπτικές ανάπτυξης

Ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκά Νησιά: προοπτικές ανάπτυξης στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2013» διοργάνωσε στις 20/12 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στην ημερίδα θα συμμετείχαν: ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτης Ρήγας, η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ελπίδα Τσουρή, Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι της

Κύπρου, της Ισπανίας, του Δικτύου Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης και του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των νησιωτικών περιφερειών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της επόμενης προγραμματικής περιόδου, μετά το 2013.

Εισηγητής ήταν και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος και παρουσίασε το θέμα “Η πράσινη διάσταση της περιφερειακής ανάπτυξης” .

Δείτε ολόκληρη την εισήγησή του ή “κατεβάστε” την στον υπολογιστή σας πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης

Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της βιντζότρατας

Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο φέρνουν  οι Οικολόγοι Πράσινοι το θέμα του  καταστροφικού εργαλείου της  «βιντζότρατας», που απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό τον τελευταίο καιρό τους ψαράδες όλης της χώρας. . Πρόκειται για αλιευτικό

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση στα ελληνικά των δηλώσεων του Μ. Τρεμόπουλου στο τηλεοπτικό Κανάλι 5 της FYROM

Η συνέντευξη βρίσκεται με βίντεο και σε απομαγνητοφωνημένο κείμενο στον δικτυακό τόπο του καναλιού στη διεύθυνση: http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=73601 Μετάφραση στα ελληνικά με τη βοήθεια αυτόματου μεταφραστή: