Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει που παραβίασε ανοικτές πόρτες

Επισημοποίησε απλώς τα ποσοστά που είχαν προαναγγελθεί στο ευρωκοινοβούλιο, σε παρέμβαση του Μ. Τρεμόπουλου.  Δήλωση Τρεμόπουλου: «Τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν είναι για να ανακυκλώνουν τα σημερινά αδιέξοδα» 

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοϊδη για τη μείωση της εθνικής συμμετοχής της χώρας μας στο Ε.Σ.Π.Α., ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε:

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει που παραβίασε ήδη ανοικτές πόρτες. Τα ποσοστά που ανακοίνωσε ως επιτυχία ο κ. Χρυσοχοϊδης, είναι ίδια ακριβώς με εκείνα που είχε προτείνει από τις 22 Ιουνίου ο

Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, ως απάντηση σε πρωτοβουλία μου στο ευρωκοινοβούλιο. Πρακτικά θα χρηματοδοτηθούν λιγότερα έργα, με αντάλλαγμα την καταβολή μικρότερης εθνικής συμμετοχής.

Με δεδομένη την πρόταση Γιούνκερ για 100% ευρωπαϊκή συμμετοχή, που είχα κι εγώ επικαλεστεί, φαίνεται ότι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο. Αντίθετα, με τις σαρωτικές περικοπές στις δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις, είχε η ίδια οδηγήσει το ΕΣΠΑ σε αδιέξοδο.

Οι πανηγυρισμοί όμως του κ. Χρυσοχοϊδη για την επανεκκίνηση των 5 ιδιωτικών αυτοκινητοδρόμων, σε εποχές που το τρένο ακρωτηριάζεται και που οι περισσότεροι πολίτες δε θα έχουν να πληρώσουν ούτε τη βενζίνη, δείχνουν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται  ακόμη  με όρους άλλων δεκαετιών. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν είναι για να ανακυκλώνουν τα σημερινά αδιέξοδα, αλλά για να ενταχθούν σε ένα συνολικό σχέδιο διεξόδου από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση».

 

Δείτε την σχετική παρέμβαση Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο και την προαναγγελία εκ μέρους του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής:  


 

Διαβάστε επίσης

Φορολογήστε τον πλούτο!

Η φορολογία να γίνει εργαλείο δικαιοσύνης, διεξόδου και Πράσινης Στροφής 6 προτάσεις για το φορολογικό, από τους Οικολόγους Πράσινους Ζητούν διάλογο και συναντήσεις με τους

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Η Οικολογία-Αλληλεγγύη στην άδεια αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Τρεμόπουλος: Διάσωση των δέντρων έστω και στο παρά πέντε Οι τοποθετήσεις της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης  Απαραίτητη η αντιμετώπιση ασθενειών των δένδρων και όχι