Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει που παραβίασε ανοικτές πόρτες

Επισημοποίησε απλώς τα ποσοστά που είχαν προαναγγελθεί στο ευρωκοινοβούλιο, σε παρέμβαση του Μ. Τρεμόπουλου.  Δήλωση Τρεμόπουλου: «Τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν είναι για να ανακυκλώνουν τα σημερινά αδιέξοδα» 

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοϊδη για τη μείωση της εθνικής συμμετοχής της χώρας μας στο Ε.Σ.Π.Α., ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε:

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει που παραβίασε ήδη ανοικτές πόρτες. Τα ποσοστά που ανακοίνωσε ως επιτυχία ο κ. Χρυσοχοϊδης, είναι ίδια ακριβώς με εκείνα που είχε προτείνει από τις 22 Ιουνίου ο

Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, ως απάντηση σε πρωτοβουλία μου στο ευρωκοινοβούλιο. Πρακτικά θα χρηματοδοτηθούν λιγότερα έργα, με αντάλλαγμα την καταβολή μικρότερης εθνικής συμμετοχής.

Με δεδομένη την πρόταση Γιούνκερ για 100% ευρωπαϊκή συμμετοχή, που είχα κι εγώ επικαλεστεί, φαίνεται ότι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο. Αντίθετα, με τις σαρωτικές περικοπές στις δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις, είχε η ίδια οδηγήσει το ΕΣΠΑ σε αδιέξοδο.

Οι πανηγυρισμοί όμως του κ. Χρυσοχοϊδη για την επανεκκίνηση των 5 ιδιωτικών αυτοκινητοδρόμων, σε εποχές που το τρένο ακρωτηριάζεται και που οι περισσότεροι πολίτες δε θα έχουν να πληρώσουν ούτε τη βενζίνη, δείχνουν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται  ακόμη  με όρους άλλων δεκαετιών. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν είναι για να ανακυκλώνουν τα σημερινά αδιέξοδα, αλλά για να ενταχθούν σε ένα συνολικό σχέδιο διεξόδου από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση».

 

Δείτε την σχετική παρέμβαση Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο και την προαναγγελία εκ μέρους του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής:  


 

Διαβάστε επίσης

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καθαρή θάλασσα, φυσικές ακτές, πράσινο τόξο, θαλάσσια συγκοινωνία

Τρεμόπουλος: Δεσμευόμαστε για το παραλιακό μέτωπο από το στρογγυλό τραπέζι της «Οικολογίας Αλληλεγγύης»   Σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο, αλλά και με οραματικά χαρακτηριστικά για την

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κρίση στην Ευρωζώνη: η Πράσινη Πρόταση για την Ευρώπη, την Eλλάδα και τη Σύνοδο Κορυφής

 Συνέντευξη Τύπου οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στα κεντρικά τους γραφεία (πλατεία Ελευθερίας/Κουμουνδούρου 14, Αθήνα), τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 12.30. Στον απόηχο των αποφάσεων της