Η Πράσινη πρόταση για την πολιτική Συνοχής

Διαβούλευση στο ευρωκοινοβούλιο, με αυτοδιοικητικούς φορείς 

Ο Μ. Τρεμόπουλος, ανάμεσα στους συνδιοργανωτές

Συνάντηση διαβούλευσης με ευρωπαϊκούς φορείς από το χώρο της αυτοδιοίκησης οργανώνει ομάδα Πράσινων ευρωβουλευτών αύριο Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο της διαβούλευσης θα είναι ο σχεδιασμός της ευρωπαϊκής Πολιτικής για τη Συνοχή για την περίοδο μετά το 2013 και η συγκέντρωση παρατηρήσεων στο σχετικό προσχέδιο της θέσης των Πράσινων.

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι από τους υπογράφοντες την πρόσκληση, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και ως εκλεγμένος αυτοδιοικητικός. Την πρόσκληση υπογράφουν επίσης οι πράσινοι ευρωβουλευτές Elisabeth Schroedter, Heide Rühle (Γερμανία), François Alfonsi και Karima Delli (Γαλλία).

Το μέλλον της ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής έχει ιδιαίτερη σημασία για χώρες όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται ήδη στη δίνη της οικονομικής κρίσης και δεν έχουν περιθώρια να διαχειριστούν και την ευκαιρία αυτή, όπως τις προηγούμενες.

Η διαβούλευση αρχίζει αύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί τοπική ώρα, στην αίθουσα ASP 1G3 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Προσκλήσεις για συμμετοχή έχουν σταλεί και στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και την Ε.Ν.Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα

Βίντεο συνέντευξη που δώθηκε στον Μ. Καζά και αναρτήθηκε στο δικτυακό τοπο του περιοδικού Η ΕΥΡΩΠΗ στη ΖΩΗ μας  {youtube}1dqSSMj62pM{/youtube} Στο βίντεο ο Μ. Τρεμόπουλος

Στο ευρωκοινοβούλιο οι πολιτικές της Ελλάδας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Δύο ερωτήσεις του Μ. Τρεμόπουλου για τη συνέχιση λειτουργίας χωματερών και τη διαχείριση των βιοαποδομήσιμων αστικών αποβλήτων Με δύο ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι