Θέατρο του παραλόγου για τη συμπαράσταση στον Τουρκοκύπριο ακτιβιστή

Σελίδα 1 από 2

 ΜΙΧ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ:  «ΘΕΑΤΡΟ  ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ» –  Κανατλί: «Συνεχίζουμε για τον τερματισμό της τουρκικής  κατοχής» 

 

  Δηλώσεις  για τα σχόλια μικρού αριθμού Μέσων  Ενημέρωσης που του  αποδίδουν «αναγνώριση  τουρκοκυπριακού  κράτους» έκανε ο  ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

  Στις 9 Νοεμβρίου ο Μιχ. Τρεμόπουλος  είχε καταθέσει ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο  και είχε απευθύνει ανοικτή επιστολή για τη δίωξη εναντίον του τουρκοκύπριου  πολιτικού και δημοσιογράφου  Μουράτ Κανατλί, Γεν. Γραμματέα του τουρκοκυπριακού «Κόμματος Νέας Κύπρου», που συνεργάζεται στενά με τους Οικολόγους Περιβαλλοντιστές, το πράσινο κόμμα της Κύπρου. Ο Μ. Κανατλί διώκεται επειδή αμφισβήτησε έμπρακτα το παράνομο τουρκοκυπριακό κράτος.

  Η πλήρης δήλωση του Μιχάλη Τρεμόπουλου είναι η ακόλουθη: 

  «Η συμπαράσταση των Οικολόγων Πράσινων σε έναν άνθρωπο που διώκεται επειδή αμφισβήτησε το παράνομο τουρκοκυπριακό κράτος, έφθασε να θεωρείται από κάποιους … εθνικό ατόπημα.

  Πρόκειται για θέατρο του  παραλόγου. Ελπίζω οι εμπνευστές των σχολίων αυτών να μην εξυπηρετούν συνειδητά τα συμφέροντα των Τούρκων στρατηγών.

  Όσοι  αγαπάμε τη χώρα μας  και πιστεύουμε στην ειρήνη, τα ανθρώπινα  δικαιώματα και τη συμφιλίωση με τους γειτονικούς λαούς, θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε με τους ανθρώπους από την απέναντι όχθη που πιστεύουν στις ίδιες αξίες».

  Από τη Λευκωσία ο ίδιος ο Μουράτ Κανατλί έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   «Μένω πραγματικά έκπληκτος με τις αντιδράσεις των εθνικιστών στην Ελλάδα αναφορικά με τη διαμαρτυρία του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου για τη δίωξη που μου ασκήθηκε πρόσφατα στην Κύπρο.

  Ή ο εθνικισμός τυφλώνει παντού τους ανθρώπους  σε σημείο να αδυνατούν  να δουν τι πραγματικά συμβαίνει, ή οι εθνικιστές σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο υπηρετούν συνειδητά ο ένας τα συμφέροντα του άλλου.

  Από την πλευρά μας  θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους Έλληνες και Κύπριους Πράσινους για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, την επανένωση του νησιού μας και την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση του, συμπεριλαμβανομένων ειδικότερα και των Βρετανικών Βάσεων». 

 

 

 

Διαβάστε  παρακάτω την επιστολή του Μ. Τρεμόπουλου στην Εφημερίδα Πρώτο Θέμα για σχετικό της δημοσίευμα

 

Διαβάστε επίσης

Καταγγέλλει και απέχει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος

Ενοχλημένος ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος από την τροπή που πήρε η επίσκεψη του κλιμακίου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη