Καταγγέλλει και απέχει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος

Ενοχλημένος ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος από την τροπή που πήρε η επίσκεψη του κλιμακίου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας και ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν συμμετείχε στις συναντήσεις που είχαν  προγραμματιστεί να γίνουν στα Γιάννινα. Η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιούσε για δεύτερη μέρα περιοδεία σε Μακεδονία και Ήπειρο και όπως φαίνεται επιχειρήθηκε να μείνουν μακριά από τις συναντήσεις τόσο τα μέσα ενημέρωσης, όσο οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σκοπό έχει να

δει επί τόπου πως χρησιμοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Το Μετρό, η Κορώνεια, η Εγνατία Οδός είναι από τα ζητήματα που θα αποτελέσουν το αντικείμενο έρευνας και διαλόγου με τις Αρχές για το πώς προχώρησαν ή δεν προχώρησαν τα έργα αυτά.

Προφανώς θα έπρεπε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη και αντικειμενική πληροφόρηση, γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να έρθουν επί τόπου, αυτά γίνονται σήμερα και με e-mail. Όμως αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει μεγαλύτερος ρόλος για την κοινωνία των πολιτών και να υπάρχει δυνατότητα στα ΜΜΕ να θέσουν τα ερωτήματά τους. Θεωρούμε ότι αυτό δεν υπηρετείται με ουσιαστικούς αποκλεισμούς και ελεγχόμενη ενημέρωση» αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. Τρεμόπουλος.

Στο κλιμάκιο θα συμμετείχαν επτά ευρωβουλευτές, τρεις Έλληνες και τέσσερις ξένοι. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν ότι η επίσκεψη αυτή δεν βοηθά στη λύση των προβλημάτων καθώς ορισμένοι δεν θέλουν να ασκείται κριτική, ούτε να δίνονται λύσεις και από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι η επίσκεψη δεν ήταν καθόλου καλά σχεδιασμένη.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη στην εφημερίδα ο Λόγος της Πέλλας

Συνέντευξη του Ευρωβουλευτή Τρεμόπουλου Μιχάλη που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 24ης Αυγούστου 2011 Στα Γιαννιτσά και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ιππικής Τέχνης, παρευρέθηκε ο

“Οφειλή προς το δημόσιο”, η στρατιωτική θητεία;

Ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο για το διοικητικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ και την προσωποκράτηση των ανυπότακτων. Στο ευρωκοινοβούλιο έθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις