Νέα στοιχεία του Μ. Τρεμόπουλου για το δρόμο του Ωραιοκάστρου

Κατέθεσε αναφορά στη Δικαιοσύνη

Πολυσέλιδη αναφορά, με αίτημα την ποινική διερεύνηση επιπλέον σοβαρών ποινικών αδικημάτων, που αφορούν τη δικογραφία για τις μελέτες και τα έργα στην οδό Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου, κατέθεσε την Παρασκευή στη Δικαιοσύνη ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η αναφορά του περιφερειακού συμβούλου Κ. Μακεδονίας Μ. Τρεμόπουλου, κατατέθηκε προς τον κ. Ευάγγελο Μπακέλα, προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών, την κ. Άννα Καραμόσχου, εισαγγελέα ποινικής δίωξης και τον κ. Αργύρη Εκκλησίαρχο, 1ο ειδικό Ανακριτή. Στόχος της είναι να εμπλουτιστεί η σχετική δικογραφία με νεότερα δεδομένα και να αποφευχθεί πιθανή αστοχία στην εξέλιξη της υπόθεσης ή η τιμωρία μη υπευθύνων.

Το έργο στοίχισε 2.900.000 ευρώ αλλά η εκτίμηση της πραγματικής αξίας του έργου ήταν 2.400.000. Στην αναφορά τονίζεται ότι τα σοβαρά ποινικά αδικήματα και η μεγάλη προκληθείσα οικονομική ζημία στο Δημόσιο έγινε μετά το πέρας της σημαντικής έκθεσης των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης -ΣΕΕΔΔ (από το 1996 έως 17-12-2007) και για το λόγο αυτό είναι σκόπιμη η επέκταση της δικαστικής διερεύνησης από το 2007 μέχρι σήμερα. Από τη δικαστική αυτή διερεύνηση εκτιμάται ότι θα προκύψουν πιο σοβαρά ποινικά αδικήματα και με σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό εμπλεκόμενων, όπως οι Π. Ψωμιάδης, ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικ. Μπάτος, ο πρώην ΓΓ της Περιφέρειας Γ. Τσιότρας, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. η επιτροπή παραλαβής του έργου από τη ΔΥΤΝΑΘ κ.α.

 

Είναι σημαντικό ότι υπάρχει πια απόφαση του ΣτΕ, στο στάδιο της καθαρογραφής, που στην ουσία ακυρώνει την κατασκευή όλου του έργου, γιατί οι υπεύθυνοι αμέλησαν επί 7 χρόνια (2005 έως 2012) να προβούν στην τροποποίηση του διατάγματος ρυμοτομίας στον οικισμό «Γαλήνη». Μετά την απόφαση του ΣτΕ επιβάλλεται η εκτέλεση νέων συμπληρωματικών έργων (στους κατασκευασθέντες 3 ισόπεδους κόμβους και στη γέφυρα με την περιφερειακή οδό, λόγω στραγγαλισμού της κυκλοφορίας).

Ο Μ. Τρεμόπουλος ανέλυσε ότι υπάρχουν σημεία στο διάστημα 2007-10, που η δικαστική διερεύνηση θα έπρεπε να επιληφθεί και υπάρχουν στο φάκελο ως καταγγελίες.

Επίσης, ότι ο αρχικός επιβλέπων κατηγορείται διότι πιστοποίησε εργασίες κατεδαφίσεων επικειμένων στις απαλλοτριωθείσες παρόδιες ιδιοκτησίες, τις οποίες οι διάδοχοί του κοστολόγησαν με 23.000 ευρώ και τις ίδιες στον τελικό λογαριασμό τις πλήρωσαν 162.000 (διαφορά 139.000 ευρώ) με την αιτιολογία ότι ελάττωσε την περιουσία του Δημοσίου κατά 23.000 γιατί το αντίστοιχο πρωτόκολλο συνετάγη αργότερα, μετά την πιστοποίηση, χωρίς καμιά συνέπεια.

Διαβάστε εδώ: http://goo.gl/3rirX ολόκληρη την αναφορά του Μ. Τρεμόπουλου:

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θέλουμε μια Ευρώπη σε ομοσπονδιακή κατεύθυνση με περισσότερη δημοκρατία, κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη

K: Πώς μπορεί να συνεισφέρει το «ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» (ΕΚ) στην αντιμετώπιση της κρίσης; Μιχάλης Τρεμόπουλος (ΜΤ): Ήδη το ΕΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβάλει

ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ξεκινά στο ευρωκοινοβούλιο, με διακομματική πρόταση Γραπτής Δήλωσης.  Ο Μ. Τρεμόπουλος από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας Πρωτοβουλία Γραπτής Δήλωσης για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους