Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες στην Αμμόχωστο

 

Πράσινη πόλη, σε μια ελεύθερη Κύπρο, ζητάει ο Τρεμόπουλος

 

Με αφορμή τη σύλληψη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συνεργατών τους στην Αμμόχωστο, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απαράδεκτη σύλληψη επτά ατόμων, εκ των οποίων οι 4 ευρωβουλευτές, από το καθεστώς της Βόρειας Κύπρου βάζει επί τάπητος και σε

ευρωπαϊκό επίπεδο την επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση και των υπόλοιπων δύο συλληφθέντων, οι οποίοι έχουν και πρόβλημα υγείας.

Προσωπικά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πέρυσι τον έναν από τους δύο, τον Λοϊζο Αυξεντίου, ο οποίος ως δραστήριο στέλεχος της Κίνησης Προσφύγων με είχε συνοδεύσει στη γενέθλια γη και στο σπίτι του στην Αμμόχωστο, στο οποίο του έχει απαγορευτεί ακόμη και να πλησιάζει. Εκεί κοντά είναι και η εκκλησία της Αγίας Ζώνης, η οποία ακολουθεί τη μοίρα της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο.

Η Αμμόχωστος δεν είναι «στρατιωτική ζώνη» αλλά μια πόλη-φάντασμα που καταρρέει από την εισβολή του 1974. Και όπως έχουμε προτείνει επανειλημμένα, θα μπορούσε να ανασχεδιαστεί με ευρωπαϊκή εποπτεία και να αποτελέσει ένα μοντέλο πράσινης πόλης, μέσα σε μια ελεύθερη και πράσινη Κύπρο».

 

Διαβάστε επίσης

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Κορινός Πιερίας: Οικοπεδοποίηση σε έκταση Natura 2000

 Ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου στην ευρωβουλή Την παραβίαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας από την κατασκευή παραθεριστικού οικισμού στον Κορινό Πιερίας φέρνει στο ευρωκοινοβούλιο με