Να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο συλληφθείς Ιερισσιώτης!

Συμπαράσταση στους αγώνες ενάντια στη εξόρυξη χρυσού από την «Οικολογία –Αλληλεγγύη»

Την άμεση απελευθέρωση του νεαρού κατοίκου της Ιερισσού, που συνελήφθη αναίτια σήμερα, ζητά ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Είναι φανερό ότι υπάρχει σχέδιο να εξωθηθούν σε δυναμική αντίδραση οι κάτοικοι που αντιδρούν στα χρυσοφόρα σχέδια στη Βόρεια Χαλκιδική, καταγγέλλει η Αυτοδιοικητική Κίνηση «Οικολογία –Αλληλεγγύη». Χτες είχαμε τη μαζική και αναίτια χρήση ασφυξιογόνων, κροτίδων κρότου-λάμψης αλλά και πλαστικών σφαιρών, εναντίον νόμιμα διαμαρτυρόμενων πολιτών στο βουνό Κάκαβος. Στη συνέχεια είχαμε την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά ενάντια στους κατοίκους της Ιερισσού και τουρίστες, μετά από ψευδή καταγγελία του Δημάρχου Αριστοτέλη Χ. Πάχτα ότι δήθεν είχαν βάλει φωτιά στο Δημαρχείο. Και σήμερα είχαμε τη σύλληψη του κατοίκου της Ιερισσούστο σπίτι του και τη φυγάδευσή του στον Πολύγυρο.

Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί μαζικά έξω από το αστυνομικό τμήμα και ζητούν την άμεση απελευθέρωση του συλληφθέντα Δημήτρη Ιωάννου, που πιθανόν είναι ο πρώτος από μια λίστα υποψηφίων για σύλληψη, σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης των αντιδρώντων.

«Τα σχέδια των χρυσοθήρων δεν θα περάσουν, ούτε με τη χρήση βίας ούτε με τις προβοκάτσιες», δηλώνει ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, που συνέβαλε στην απόρριψη της χρήσης κυανίου στη επεξεργασία χρυσού από το ευρωκοινοβούλιο. «Η Χαλκιδική έχει δικαίωμα σε μια άλλη, αειφόρο προοπτική. Και οι απαράδεκτες επιθέσεις και μεθοδεύσεις και της σημερινής κυβέρνησης το μόνο που πετυχαίνουν είναι η υπονόμευση και της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή. Εκτός κι αν επιδιώκουν να καταστρέψουν κάθε άλλη βιώσιμη δραστηριότητα, ώστε να ξεπέσουν όλοι στα σχέδια των χρυσοθήρων», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα

Από την αρχή του έτους ο τραγικός απολογισμός των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στην Ελλάδα έχει ανέλθει ήδη στα 56, ενώ το 2008 είχε φτάσει στα

Για μια νέα ΔΕΘ

Άρθρο του Μ. Τρεμόπουλου που δημοσιεύτηκε στο protagon.gr Είναι φανερή η φετινή προσπάθεια για μια θετική προσαρμογή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στα δεδομένα που δημιούργησε