Ο Μ. Τρεμόπουλος σε Διεθνές Συνέδριο για τη Βιολογική Γεωργία και τον Αγροτουρισμό στη Ζάκυνθο

{youtube}uy4cu09s9rQ{/youtube}

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος πήρε μέρος στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Βιολογική Γεωργία και Αγρο-Οικο τουρισμός στη Μεσόγειο» που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο το διήμερο

16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Ο Μ. Τρεμόπουλος, που είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου, χαιρέτισε το συνέδριο του μεσογειακού τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας, IFOAM AgriBioMediterraneo, που διοργάνωσε η ΔΗΩ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Agrocert και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των οργανώσεων IFOAM, ISOFAR και του προγράμματος BIOLMED.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η προώθηση και ενίσχυση της σχέσης μεταξύ βιολογικής γεωργίας και αγρο-οικοτουρισμού, η οποία μπορεί να συμβάλει στην εναλλακτική ανάπτυξη, στην προστασία της βιοποικιλότητας, στη στήριξη της άμεσης διακίνησης των προϊόντων (τοπικές αγορές, άμεσες πωλήσεις), στην προβολή των αγροτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής, στη διασύνδεση των προστατευόμενων περιοχών με τη βιολογική γεωργία, καθώς και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και  παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Επίσης, η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Ζακύνθου είχε προγραμματίσει συνάντηση του ευρωβουλευτή με το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Οικολογίας & Περιβάλλοντος, που έχουν προβεί σε κατάληψη της σχολής, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους και να ανταλλάξουν απόψεις.

Διαβάστε επίσης

Στο Ευρωκοινοβούλιο από τους Οικολόγους Πράσινους η τεχνητή διόγκωση της τιμής των φαρμάκων

    Το  θέμα της ελληνικής  νομοθεσίας που κρατά  τεχνητά υψηλές τις  τιμές μεγάλου  μέρους των φαρμάκων, φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο  οι Οικολόγοι Πράσινοι.   Πρόκειται για τα φάρμακα των οποίων η ευρεσιτεχνία έχει λήξει και η  κατασκευάστρια εταιρία