Προκαταρκτική έρευνα για τον οδικό κόμβο «Κ16»

1468951-thumb-medium.jpgΠροκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας στο έργο του οδικού κόμβου «Κ16», διέταξε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή αναφορές που έγιναν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, όπου εγκρίθηκε η παράταση των τμηματικών προθεσμιών του έργου.

Σε αυτήν ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Γιάννη Μωϋσιάδης, καλώντας το Συμβούλιο να εγκρίνει τις παρατάσεις, είχε θέσει θέμα ενδεχόμενης απένταξης του έργου της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου «Κ16», στη συμβολή της ΠΑΘΕ Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων με την Εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα, επισήμανε πως αν δεν εγκριθεί η παράταση, το έργο θα οδηγηθεί σε απένταξη από το ΕΣΠΑ και, σε αυτή την περίπτωση, η Περιφέρεια θα κληθεί να καταβάλλει υψηλότερη χρηματική αποζημίωση σε σχέση με ενδεχόμενες πρόσθετες οικονομικές απαιτήσεις του αναδόχου.

Η παράταση εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία, καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν, ενώ η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ καταψήφισε την σχετική πρόταση. Εξάλλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία – Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, είχε δηλώσει ότι θα καταθέσει τα στοιχεία του έργου στον εισαγγελέα και τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, εκτιμώντας ότι

υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για καθυστερήσεις που θα πρέπει να αποδοθούν.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Διαβάστε επίσης

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Πολιτική Συνοχής: Απαιτείται σχέδιο και από την Ελλάδα! Ερώτηση Μ. Τρεμόπουλου στον Μ. Χρυσοχοΐδη στις Βρυξέλλες

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έλαβε ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου Μιχάλης Τρεμόπουλος στις ερωτήσεις που έθεσε προς

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ρύπανση του Ευβοϊκού Κόλπου στην Ελλάδα από την εταιρεία ΛΑΡΚΟ

Η μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έχει τις βασικές εγκαταστάσεις της στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, στην Ελλάδα. Τα απόβλητα από την επεξεργασία των μεταλλευμάτων της διοχετεύονται στον Ευβοϊκό