Προσπαθούν να χτίσουν το Χορτιάτη!

Προεκλογική τροπολογία ανατροπής απόφασης του ΣτΕ

Αιφνιδιαστική τροπολογία κατέθεσαν προς τη Βουλή προεκλογικά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αγνοώντας επιδεκτικά ότι η υπόθεση του οικισμού των μηχανικών στη θέση ΚΙΣΣΟΣ του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης έχει οριστικά κριθεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

 

Οι βουλευτές Καράογλου, Γερανίδης και Τζαβάρας προσπαθούν να το περάσουν σήμερα στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για το νέο οικοδομικό κανονισμό, παραγνωρίζοντας ότι όλες οι οικοδομικές άδειες, που έχουν ζητηθεί για τον οικισμό αυτό, ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Η περιοχή αυτή των 2000 περίπου στρεμμάτων είναι ορεινή, δασική και αναδασωτέα περιοχή και έχει οριστικά ακυρωθεί με απόφαση του ΣτΕ, για πολεοδομικούς λόγους. Αυτό που εκκρεμεί είναι μόνο το ζήτημα του χαρακτηρισμού της περιοχής, που πρόκειται να συζητηθεί στο ίδιο δικαστήριο.

 

Με την προτεινόμενη τροπολογία ζητείται στην ουσία η ακύρωση της απόφασης του ΣτΕ, το οποίο ακύρωσε τον οικισμό λόγω του ότι είχε περάσει η προβλεπόμενη από το νόμο πενταετία για την υλοποίηση του οικισμού, μετά την έκδοση του οικιστικού διατάγματος για τη ΖΕΠ Χορτιάτη.

 

«Αυτοί που βιάζονται να δώσουν πόντους στην προσωπική εκλογική τους τύχη αγνοούν το γεγονός ότι δεν ακυρώνεται με νόμο μια απόφαση του ΣτΕ;», ρωτάει ο Μ. Τρεμόπουλος. «Ο κυνισμός όσων ακολουθούν την αντισυνταγματική αυτή τροπολογία δεν θα περάσει».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Aναφορές σε ΜΜΕ με αφορμή την ανοιχτή επιστολή έστειλε ο Μ. Tρεμόπουλος στην Άνγκελα Μέρκελ

Δείτε αναφορές που έγιναν από ξένα μέσα με αφορμή την ανοιχτή επιστολή έστειλε ο Μ. τρεμόπουλος στην Άνγκελα Μέρκελ  γερμανικό περιοδικό Spiegel γερμανική εφημερίδα Westdeutsche