Ρόλος για την κοινωνία των πολιτών και τα ΜΜΕ και όχι αποκλεισμοί και ελεγχόμενη ενημέρωση

Δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους στον προθάλαμο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ενημερωτική σύσκεψη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία σε Μακεδονία και Ήπειρο και στην οποία συμμετέχει, επεσήμανε ότι:

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σκοπό έχει να

δει επί τόπου πως χρησιμοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Το Μετρό, η Κορώνεια, η Εγνατία Οδός είναι από τα ζητήματα που θα αποτελέσουν το αντικείμενο έρευνας και διαλόγου με τις Αρχές για το πώς προχώρησαν ή δεν προχώρησαν τα έργα αυτά.

Προφανώς θα έπρεπε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη και αντικειμενική πληροφόρηση, γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να έρθουν επί τόπου, αυτά γίνονται σήμερα και με email. Όμως αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει μεγαλύτερος ρόλος για την κοινωνία των πολιτών και να υπάρχει δυνατότητα στα ΜΜΕ να θέσουν τα ερωτήματά τους. Θεωρούμε ότι αυτό δεν υπηρετείται με ουσιαστικούς αποκλεισμούς και ελεγχόμενη ενημέρωση.

Εμείς ως ευρωβουλευτές έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε την πραγματική εικόνα αλλά ελπίζουμε πως θα δοθεί η ευκαιρία στην εξέλιξη αυτής της επίσκεψης να τεθούν τα ερωτήματα και από την κοινωνία των πολιτών και από τα ΜΜΕ, που έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να πληροφορήσουν τους Έλληνες πολίτες. »

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι χρηματοδοτικές εκροές για την Κορώνεια θα συνεχίσουν ο κ. Τρεμόπουλος απάντησε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική εγκατάλειψη  του έργου αυτού, κάτι που δεν το υποστηρίζουμε. Όμως οι καθυστερήσεις από ελληνικής πλευράς, η απαράδεκτη διαχείριση των προγραμμάτων σωτηρίας ή καλύτερα ξαναζωντανέματος της λίμνης Κορώνεια είναι αυτά που μας έχουν οδηγήσει στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με αιτιολογημένη γνώμη κι έχουν δαχτυλοδείξει την Ελλάδα ως τη μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν μπόρεσε να σώσει μία λίμνη. Αυτό σημαίνει ότι επειδή μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι πολύ πιθανόν να περιοριστούν στη συμμετοχή της Ελλάδας, η οποία θα πληρώσει τα σπασμένα της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, του κ. Σουφλιά, της σημερινής κυβέρνησης και της Διοίκησης Ψωμιάδη. »

 

Διαβάστε επίσης

Σέιχ Σου: Απαιτείται προστασία του πολύτιμου πνεύμονα της Θεσσαλονίκης

Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου στην ευρωβουλή για τις συνεχιζόμενες απειλές Το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και την καλύτερη προστασία του, που απασχολούν εδώ και δεκαετίες

Ρόλος για την κοινωνία των πολιτών και τα ΜΜΕ και όχι αποκλεισμοί και ελεγχόμενη ενημέρωση

Δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους