Στρογγυλό τραπέζι «διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική»

Τετάρτη 26/1, 11.00πμ, Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8, Σύνταγμα

Στρογγυλό τραπέζι για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, την Τετάρτη 26/1/2011, ώρα 11.00, στην αίθουσα του γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, οδός Αμαλίας 8, Σύνταγμα.

 Στο στρογγυλό τραπέζι έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, η Υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντής, ο Δήμαρχος Φυλής Δ. Μπουραίμης, ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κ. Καρτάλης και ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (εκπρόσωπος των 4 ΜΚΟ) Φ. Κυρκίτσος, καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα. Τη συζήτηση θα συντονίσει εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο Ν. Χρυσόγελος.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων έχει αποκτήσει σοβαρές οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις, ιδιαίτερα στην Αττική ελπίζουμε ότι δεν θα λείψει κανένας από τους επίσημους προσκεκλημένους. Πολύ περισσότερο που οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάσαμε δημόσια την Τετάρτη 12/1/2011 μια συγκροτημένη, επιστημονικά και οικονομικά τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση για τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική,  που είναι άμεσα εφαρμόσιμη, οικονομικά αποτελεσματική,  περιβαλλοντικά φιλική, αποδεκτή από όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τις τοπικές κοινωνίες και προσφέρει λύση στο σημαντικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Πώς φτάσαμε στη δικτατορία του Μεταξά

επιθετικές ενέργειες. Με πρότυπα τον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό, στη νότια και ανατολική Ευρώπη, κι όπου υπήρχε έλλειμμα φιλελεύθερων παραδόσεων και σταθερών δημοκρατικών

Παρέμβαση Τρεμόπουλου για τους Ρομά της Ιταλίας

Στα πλαίσια εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας Κατά της βίαιης εκκένωσης καταυλισμών από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Roberto Maroni έστειλε