Στρογγυλό τραπέζι «διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική»

Τετάρτη 26/1, 11.00πμ, Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8, Σύνταγμα

Στρογγυλό τραπέζι για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, την Τετάρτη 26/1/2011, ώρα 11.00, στην αίθουσα του γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, οδός Αμαλίας 8, Σύνταγμα.

 Στο στρογγυλό τραπέζι έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, η Υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντής, ο Δήμαρχος Φυλής Δ. Μπουραίμης, ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κ. Καρτάλης και ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (εκπρόσωπος των 4 ΜΚΟ) Φ. Κυρκίτσος, καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα. Τη συζήτηση θα συντονίσει εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο Ν. Χρυσόγελος.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων έχει αποκτήσει σοβαρές οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις, ιδιαίτερα στην Αττική ελπίζουμε ότι δεν θα λείψει κανένας από τους επίσημους προσκεκλημένους. Πολύ περισσότερο που οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάσαμε δημόσια την Τετάρτη 12/1/2011 μια συγκροτημένη, επιστημονικά και οικονομικά τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση για τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική,  που είναι άμεσα εφαρμόσιμη, οικονομικά αποτελεσματική,  περιβαλλοντικά φιλική, αποδεκτή από όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τις τοπικές κοινωνίες και προσφέρει λύση στο σημαντικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής.

Διαβάστε επίσης

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Θεσμικό πλαίσιο για τον εθελοντισμό Τώρα!

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού Ερώτηση με αφορμή το «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011», κατέθεσαν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στην ερώτησή του ο Μιχάλης

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες

Συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε σήμερα, ημέρα ψήφισης από τη βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ομάδα μελών των Οικολόγων-Πράσινων. Τα μέλη της ομάδας