Σύνοδος κορυφής της ΕΕ και κρίση της Ευρωζώνης: Πάλι κλότσησαν τον κουβά για τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης.

Οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμφώνησαν, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, σε μικρή αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας ώστε να προβλέπει τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας. Οι Πράσινοι τόνισαν ότι ο Μόνιμος Μηχανισμός δεν επαρκεί για να βγει η Ευρώπη από την κρίση.

Η Rebecca Harms, συμπρόεδρος  των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, παρευρέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και δήλωσε:

“Υπό την πίεση της κ. Μέρκελ και των παρωπίδων στη σκέψη της, η Σύνοδος Κορυφής απλώς έχυσε για άλλη μια φορά την καρδάρα με το γάλα, αποτυγχάνοντας να προσφέρει μια οριστική και επείγουσα απάντηση στην κρίση της Ευρωζώνης. Αντί να αρπάξουν τον ταύρο από τα κέρατα και να συμφωνήσουν στα μακρόπνοα μέτρα αλληλεγγύης που απαιτούνται επειγόντως για στήριξη της Ευρωζώνης και αποθάρρυνση της αγέλης των κερδοσκόπων που πολιορκούν το ευρώ, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν στην ελάχιστη δυνατή τροποποίηση της Συνθήκης.

“Παρόλο που οι Πράσινοι στηρίζουν τη δημιουργία μόνιμου και νομικά κατοχυρωμένου μηχανισμού σταθερότητας, οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν δεν επαρκούν για να βγει η Ευρώπη από την κρίση. Με το στοίχημα να αφορά την ίδια την επιβίωση του ευρώ, χρειαζόμαστε επείγοντα μέτρα που θα αποτρέψουν την επιδημία της κρίσης να γίνει τελείως ανεξέλεγκτη. Σε αυτό το πλαίσιο, μας αποσβολώνει που η Καγκελάριος Μέρκελ εξακολουθεί να αντιστέκεται στην απολύτως λογική πρόταση  για ευρωομόλογα στήριξης της Eυρωζώνης, καθώς και στην αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων για αντιμετώπιση των κρίσεων.

“Είναι σαφές ότι, προκειμένου να σταθεροποιηθεί οριστικά το ευρώ, τα κράτη μέλη πρέπει να δεσμευτούν σε μια ουσιαστική κοινή οικονομική πολιτική. Η δήλωση καλών προθέσεων κατά την διάσκεψη κορυφής πρέπει να ακολουθηθεί γρήγορα από πράξεις.

“Η τραγελαφική απόφαση του οργανισμού αξιολόγησης Moody’s να υποβαθμίσει κατά πέντε μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας, υπογράμμισε το λεπτό στρώμα πάγου στο οποίο εξακολουθεί να πατά η Ευρωζώνη.

“Χρειάζεται αποφασιστική δράση για να αντιμετωπιστούν οι εν λόγω οίκοι αξιολόγησης και οι αυθαίρετες αποφάσεις τους”

Διαβάστε επίσης

Χωροταξικό Υδατοκαλλιεργειών σε βάρος του περιβάλλοντος και της νομιμότητας;

Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για την ΚΥΑ και τις μεθοδεύσεις της Το θέμα άλλης μιας «τακτοποίησης», αυτής των υδατοκαλλιεργειών μέσω του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου, φέρνει

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας

Ως μονόδρομο για τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης θεωρεί η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» τη δικαστική οδό για τη διεκδίκηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), τα