Ελάτε μαζί μας να περπατήσουμε και να καθαρίσουμε το Σέιχ Σου

Καθώς ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος της καταστροφής από τις πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο και στον Έβρο ακόμη υπάρχουν εστίες φωτιάς, εμείς, στη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη για Όλους με επικεφαλής τον Σπύρος Πέγκα, δεν μένουμε στα λόγια.
Με πρωτοβουλία της παράταξης Οικολογία Αλληλεγγύη, που συμμετέχει στην κίνησή μας, σας προσκαλούμε στη δράση καθαρισμού του Σέιχ Σου, μεθαύριο Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 09.00.
Η συνάντηση της ομάδας θα γίνει στον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης και οδηγός της δράσης θα είναι ο Διδάκτωρας Βιολογίας, Γιώργος Μπλιώνης .

Κατά την έναρξη της διαδρομής θα γίνει συζήτηση για την κατάσταση του Ζωολογικού Κήπου, ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος πάνω στην κοίτη του χειμάρρου της Ευαγγελίστριας και τη δυνατότητα μετατροπής του σε Κέντρο Περίθαλψης Ζώων και Κτηνιατρείο.  Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία προς το δασικό μονοπάτι Μ3, θα κινηθούμε προς την κοίτη του χειμάρρου Σαράντα Εκκλησιών, θα περάσουμε κάτω από την πεζογέφυρα της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού και κάπου εκεί στα πρανή της, θα συζητήσουμε για το Flyover. Στη συνέχεια η ομάδα θα κατευθυνθεί προς το Δασοφυλάκιο του Δασαρχείου ως το γεφυράκι του χειμάρρου της Τριανδρίας και θα περάσει από το διαμορφωμένο, αλλά ασυντήρητο μονοπάτι Μ2 κατά μήκος της κοίτης του.

Μετά θα ανεβούμε έως τον χώρο δασικής αναψυχής Άσπρη Πέτρα για ένα διάλειμμα και θα κατηφορίσουμε από µια αντιπυρική λωρίδα προς το Δασοφυλάκιο του Δασαρχείου.

Δύο ώρες περπάτημα και παράλληλα θα συλλέγουμε απορρίμματα. Για αυτό να έχετε μαζί σας σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης.

Ελάτε όλες και όλοι μαζί, για το περιβάλλον που μας αξίζει!

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάζοντας στο Ευρωκοινοβούλιο τα προβλήματα των λιγνιτικών περιοχών – Προχωρώντας πέρα από το λιγνίτη

Αποστολή στις Βρυξέλλες εκπροσώπων φορέων λιγνιτικών περιοχών. Ημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο Η ελληνική οικονομία εκπέμπει περισσότερο CO2 ανά μονάδα του ΑΕΠ από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ των