Oι συνεργάτες μου

Η ομάδα στήριξης του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων αποτελείται από ένα δυναμικό σύνολο  έτοιμο απέναντι σε όλα τα  πολιτικά μέτωπα,  που μελετά τα νέα ευρωπαϊκά βήματα, ετοιμάζει τις παρεμβάσεις στα φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής πραγματικότητας και προβάλλει το διακριτό, εναλλακτικό, προοδευτικό, πράσινο πολιτικό λόγο.

 

1. Γραφείο ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Μυροφόρα Κωστίδου ( myrofora.kostidou@europarl.europa.eu)

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1969 στην Γερμανία. Έχει σπουδάσει ισπανική και ιταλική φιλολογία με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Χαυλδεβέργης στη Γερμανία. Είναι μέλος των Γερμανών Πράσινων της Στουτγκάρδης, και μέλος του ΔΣ των Γερμανών Πράσινων Βρυξελλών από το 2006. Συμμετέχει στις ομάδες εργασίας Εξωτερικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, των Ευρωπαίων Πράσινων. Από το 2002 μέχρι το 2006 είχε διατελέσει σύμβουλος προσωπικού και βοηθός σε δικηγορικό γραφείο.

Έχει αναλάβει κοινοβουλευτικός βοηθός και παρακολουθεί τα θέματα που άπτονται της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Μιχάλης Θεοδωρόπουλος ( michalis.theodoropoulos@europarl.europa.eu)

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1978 στην Καλλιθέα. Είναι απόφοιτος του Ζάνειου Πρότυπου Λυκείου Πειραιά, και κάτοχος τίτλων σπουδών BachelorofScience στα Ναυτιλιακά και Μεταφορές (Πανεπιστήμιο του Plymouth, Αγγλία) και MasterofScience στη Διαχείριση Παράκτιων και Θαλάσσιων Πόρων (Πανεπιστήμιο του Portsmouth, Αγγλία).

Από το 2001 μέχρι το 2008 ήταν στέλεχος περιβαλλοντικής ΜΚΟ εθνικής εμβέλειας ως υπεύθυνος παράκτιας και θαλάσσιας πολιτικής, με στόχευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συνεργατικών- διακρατικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και την υλοποίηση θεματικών εκστρατειών. Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων σχεδόν από την ίδρυσή τους έχει διατελέσει μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου.

Έχει αναλάβει ως κοινοβουλευτικός βοηθός- επιστημονικός συνεργάτης τα θέματα που άπτονται της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ασφάλειας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας.

Θεόδωρος Βασιλόπουλος ( theodoros.vasilopoulos@europarl.europa.eu)

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη με σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες ΑΠΘ. Κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων,  MBA με δύο ειδικότητες Entrepreneurship και Marketing (American College of Thessaloniki), στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική με ειδικότητα Business Informatics (Παν.Μακεδονίας) και στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (CICITABEL στις Βρυξέλλες) με ειδικότητα Community Advisor and Project Consultant.

Με πρακτικές σε Καναδά και ΗΠΑ, είναι εθελοντής σε διάφορες ΜΚΟ και προγράμματα (YFU, AIESEC, Erasmus κλπ), έχει εργαστεί ως στέλεχος επιχειρήσεων επι σειρά ετών, διατηρεί γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων, φοροτεχνικών και λογιστικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπεί την πανελλήνια ομοσπονδία φοροτεχνών (ΠΟΦΕΕ) στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CFE) ως μέλος διαφόρων επιτροπών. Έχει συμμετάσχει σε ομιλίες με θέματα οικονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ως κοινοβουλευτικός βοηθός ασχολείται κυρίως με θέματα της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

2. Γραφείο ΑΘΗΝΑΣ

 

Γιάννης Παρασκευόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, όπου σπούδασε νομικά. Ενεργός στον οικολογικό χώρο από τη δεκαετία του 1980, συμμετείχε σε όλες τις προσπάθειες για την πολιτική του συγκρότηση. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με προγραμματικά ζητήματα, με πιο πρόσφατο αυτό της πράσινης οικονομίας. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ήταν συντονιστής και υπεύθυνος προγράμματος της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ στο Δήμο Αθηναίων. 

 
Τακτικός συνεργάτης στα περισσότερα οικολογικά περιοδικά, έχει αρθρογραφήσει για θέματα όπως πόλη, αποκέντρωση, μεταφορές, παγκοσμιοποίηση, εθνικισμός, σχέσεις οικολογίας-αριστεράς. Καθημερινός ποδηλάτης ο ίδιος, συμμετέχει σε κινήματα για βιώσιμη κινητικότητα και για δικαιώματα πεζών και ποδηλατών.

Σπύρος Ψύχας ( spyros.psychas@ecogreens.gr )

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και μένει στην Αθήνα. Είναι από τα παλαιότερα στελέχη του οικολογικού χώρου. Την περίοδο 1990-1993 εργάστηκε στη Βουλή σαν συνεργάτης των βουλευτών που είχαν εκλεγεί με τους Οικολόγους Εναλλακτικούς. Η τρέχουσα επαγγελματική του απασχόληση είναι στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” στο Ίλιον Αττικής όπου εργάζεται για την Ορνιθολογική Εταιρεία στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ως υπεύθυνος εθελοντών.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει ασχοληθεί με θέματα οργάνωσης και εκπαίδευσης εθελοντών σε οργανώσεις περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα καθώς και με την υποστήριξη αιτούντων άσυλο και αστέγων.

3. Γραφείο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Ελεονώρα Ζώτου ( eleonora.zotou@gmail.com)

Γεννήθηκε στην Αλβανία και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων. Το 1990 γύρισε στην Ελλάδα με την οικογένειά της. Δραστηριοποιείται στον οικολογικό χώρο από το 1998. Ενεργό μέλος και μετέπειτα μέλος ΔΣ της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.  Μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας « ΕΝ ΟΙΚΩ, ΕΝ ΔΗΜΩ». Είναι στέλεχος της «Αντιγόνη»- Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη μη Βία.

Έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στην τοπική αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή στη νομαρχιακή κίνηση «Οικολογία- Αλληλεγγύη» στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι Νομαρχιακή Σύμβουλος Θεσσαλονικης καθώς αντικατέστησε ως πρώτη επιλαχούσα τον Μιχάλη Τρεμόπουλο μετά την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο

Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μεταναστριών Β. Ελλάδας. Βοηθάει στις δραστηριότητες της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2003, και έχει διατελέσει μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Γιώργος Μπλιώνης ( gblionis@gmail.com)

Ο Γιώργος Μπλιώνης γεννήθηκε το 1967 στην Κολωνία της Γερμανίας από μετανάστες γονείς, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε Βιολογία στο ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακό στην Οικολογία στο Aberdeen της Σκωτίας και διδακτορικό στο Τμ. Βιολογίας του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, στο Κέντρο Πληροφόρησης και στο Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας & Βόλβης, στη Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει Οικολογία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Τμ. Βιολογίας του ΑΠΘ ως έκτακτος διδάσκων. Το 2009 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Στα Μονοπάτια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” από τις Εκδ. Κέδρος.

Από 17 ετών δραστηριοποιείται στην Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και σε άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις αργότερα (Αρχέλων, Ελλ. Ορνιθολογική Εταιρεία, Greenpeace, ΠΕΕΚΠΕ). Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2007, αλλά συμμετείχε στις συζητήσεις που οδήγησαν στην ίδρυση του Οικολογικού Φόρουμ αρχικά και των Οικολόγων Πράσινων αργότερα.

Οδυσσέας Χιλτίδης ( odysseas.hilitidis@ecogreens.gr)

Γεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μάρκετινγκ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Παιδαγωγικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Εχει εργαστεί ως υπεύθυνος διαφήμισης και ραδιοφωνικός παραγωγός και ταυτόχρονα δίδασκε σε ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, και σε όλες τις κατηγορίες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας Οικονομικά, Υπολογιστές και Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Το 2005 διορίστηκε ως μόνιμος εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Γουμένισσας Κιλκίς.

Έχει συνεργαστεί εθελοντικά αλλά και επαγγελματικά με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης σε προγράμματα προστασίας της βιοποικιλότητας.

Είναι μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης από το 1988. Υπήρξε υποψήφιος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχαν οικολογικά σχήματα από το 1990 και μετά ως υποψήφιος διαμερισματικός, δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης το 2007 και Κιλκίς το 2009.

Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2005 και έχει διατελέσει μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης.